20 C
Lloret de Mar
Agents de la Policia Nacional protestant davant de la comissaria de Lloret (ACN)

Agents de la Policia Nacional de Lloret exigeixen que se’ls vacuni contra la Covid-19

Acusen el Govern català de “crear odi” a la ciutadania i “posar-la en contra” dels cossos espanyols. I critiquen que l'Estat no hagi fet res i hagi hagut d'actuar el TSJC.

Agents de la Policia Nacional protestant davant de la comissaria de Lloret (ACN)

Darreres Notícies

Un grup d’agents de la Policia Nacional de Lloret s’han concentrat, aquest dijous, davant de la comissaria de la vila i han acusat el Govern de “crear odi” a la ciutadania i “posar-la en contra” dels cossos espanyols.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la portaveu de l’Agrupació Reformista de Policies, Tomasa Granada, reivindica la igualtat entre els cossos policials a l’hora de rebre la vacuna. En aquest sentit, recorda que només el 7% dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya estan vacunats.

“Dels nostres companys d’arreu de l’Estat, n’hi ha vacunats un 70%, mentre que aquí només són un 7% i no per ser policies, sinó per la franja d’edat”

Tomasa Granada

En el cas de la comissaria de Lloret, segons l’Agrupació Reformista de Policies, només un dels gairebé 25 agents de la Policia Nacional està vacunat i és perquè té més de 60 anys i, per tant, li toca rebre la vacuna per franja d’edat i no per treballar en el cos policial.

Els agents de la Policia Nacional consideren que el Govern els ha discriminat respecte altres cossos policials com ara els Mossos d’Esquadra o les policies locals. Segons Granada, es tracta “d’un tema polític” i lamenta que utilitzin els agents de la policia per aquestes finalitats, i més amb un tema tan delicat com és la vacunació. En aquest sentit, critica que aquesta actitud fomenta l’odi davant de la ciutadania i la posa en contra dels cossos de seguretat que depenen de l’Estat.

“El que fan és crear odi i posar-nos en contra la ciutadania, quan nosaltres estem aquí per a la ciutadania; això no es pot permetre”

Tomasa Granada

A més, Tomasa Granada també critica que els ministeris d’Interior i Sanitat no hagin actuat per accelerar la vacunació dels agents i que al final hagi hagut d’actuar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

“El Ministeri de l’Interior hauria d’haver obligat a la Generalitat a vacunar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia civil perquè tenim els mateixos drets que la resta d’agents”

Tomasa Granada

Sobre els retards, Tomasa Granada és conscient de la paralització de la vacunació amb AstraZeneca, però creu que aquesta no és una excusa suficient per justificar els retards.

La portaveu dels agents també ha assegurat que tenen “por” pels riscos que assumeixen cada dia a la comissaria de Lloret de Mar. La policia recorda que “es poden atendre 200 persones al dia” i això exposa als agents a molts riscos de contagiar-se per coronavirus i ser transmissors a altres ciutadans i també a les seves famílies.

Els agents de la comissaria de Lloret de Mar preveuen repetir la concentració cada setmana fins que s’acceleri la campanya de vacunació.

Per la seva banda, el Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que començarà a vacunar agents d’aquests dos cossos el proper dilluns. D’aquesta manera, complirà l’ordre del TSJC, que va donar deu dies per arribar als nivells de vacunació dels Mossos d’Esquadra. La vacuna que se’ls administrarà serà la de Moderna.

spot_img

El + Vist