24.3 C
Lloret de Mar

‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’, aquest dimarts a Lloret de Mar

Els bombers ubicaran un autobús a l'avinguda del Rieral, a l'alçada de l'hotel Olympic. L'horari serà de 10 a 14 i de 16 a 20 hores.

-

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. Aquesta serà la quarta edició, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments, entre els que hi ha el de Lloret de Mar. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang. N’ha parlat el cap del parc de bombers de Lloret, Lluís Alfonsín.

La iniciativa vol crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya. Aquí a Lloret serà demà dimarts.

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang, entre ells, efectius del parc de Lloret. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran amb activitats diverses.

Els bombers ubicaran un autobús a l’avinguda del Rieral, a l’alçada de l’hotel Olympic. L’horari serà de 10 a 14 i de 16 a 20 hores.

Els representants de l’Ajuntament dels Infants es preparen per a la sessió final

El ple es farà dijous de la setmana que ve, 15 de juny, al Teatre, amb la presència de totes les classes de 5è de primària de Lloret.

‘Paris, Texas’, la segona projecció del cicle dedicat a Wim Wenders

El Cineclub Adler farà la projecció de la "primera roadmovie definitiva" avui dijous, a les 20.30 hores, al Teatre.

Fita històrica de quatre lloretenques amb la secció artística del Club Natació Calella

Són Ivet Estanyol, Mar Fontalba, Carla Alcover i Diana López, que aquesta temporada han aconseguit la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de rutines combinades.
- Publicitat -