14.8 C
Lloret de Mar

Buesa queda en llibertat i també haurà de declarar davant el jutge el 21 de juliol

També declararan aquell dia el secretari i l'interventor.

Buesa i l'advocat, Carles Monguilod
Buesa i l'advocat, Carles Monguilod

Darreres Notícies

El propietari de l’empresa GBI Serveis, Gustavo Buesa, detingut per unes suposades adjudicacions irregulars a Lloret de Mar en el marc de la investigació de donacions a la fundació Catdem, vinculada a CDC, va ser posat en llibertat ahir en espera de declarar davant el jutjat en una setmana, el dia 21. 

Segons fonts relacionades amb l’operació policial, Buesa va abandonar la comandància de la Guàrdia Civil de Girona una vegada va manifestar la seva versió dels fets.

L’empresari va ser detingut dimecres, igual que el secretari i l’interventor de l’Ajuntament, encara que aquestes dues persones van quedar en llibertat després del registre al qual van ser sotmesos els seus respectius despatxos.

L’arrest de Gustavo Buesa, així com el dels dos funcionaris, va ser resultat d’una investigació dirigida pel titular del jutjat d’instrucció número 2 de Blanes i coordinada per la Fiscalia Anticorrupció.

Segons l’Agència EFE, a Buesa se l’acusa d’haver rebut una adjudicació irregular per dos contractes de 2007 i 2011 relacionats amb els serveis d’escombraries i residus de Lloret de Mar.

El propietari de GBI Serveis segueix a més investigat per l’Audiència Nacional per presumpte pagament de comissions il•legals a Jordi Pujol Ferrusola, amb qui comparteix alguns negocis.

spot_img

El + Vist