8.5 C
Lloret de Mar

Catalunya comença a aplicar el toc de queda avui a les 22 hores

El govern aprova la restricció de la mobilitat nocturna fins a les sis del matí. Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre.

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

El toc de queda a Catalunya arriba aquest diumenge, 25 d’octubre. El govern de la Generalitat ha explicat que el confinament nocturn entra en vigor després de l’aprovació de les mesures d’estat d’alarma en el Butlletí Oficial de l’Estat. El toc de queda a Catalunya serà finalment entre les deu de la nit i les sis del matí.

Aquesta primera nit de toc de queda tindrà un caràcter pedagògic, és a dir que no hi haurà sancions.

Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre, per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa. Les activitats culturals es podran allargar fins a les deu i els assistents tindran temps de tornar fins a les onze de la nit.

El confinament nocturn marca dues franges horàries clares: de 10 de la nit a 6 del matí no es pot sortir al carrer en tot el país. I a les 9 h, els establiments de serveis, comerç minorista i restauració hauran de tancar per facilitar la tornada a casa.

En el cas del servei a domicili, es permet fins a les 10 de la nit però es manté les 9 com a hora límit pels clients que vagin a buscar el menjar a l’establiment.

També quedaran tancats a les 9 de la nit els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades. L’excepció seran les activitats culturals (cinemes, teatres i auditoris), que podran acabar a les 10 i es permetrà el retorn fins a les 11 de la nit.

Mesures del toc de queda, de l’Ajuntament de Lloret.

Ningú podrà ser al carrer a les vuit hores que van des de les deu de la nit fins a les sis del matí, si no és per raons de feina o de força major, com emergències de salut o per tenir cura de familiars dependents.

En qualsevol cas, el govern ja ha avançat que es contemplen excepcions per permetre els desplaçaments de tornada a casa. També es permetrà treure a passejar el gos de 4 a 6 de la matinada.

Excepcions de mobilitat, segons Interio

L’incompliment del toc de queda es castigarà amb multes que aniran des d’un mínim de 300 euros fins a un màxim de 6.000 “per als casos de reincidència o desobediència”, segons va avançar dissabte el conseller d’Interior, Miquel Sàmper.

El conseller va parlar també de la possibilitat de recuperar un document de declaració d’autoresponsabilitat com ja es va fer durant el confinament del mes de març. Sàmper també ha avisat que hi haurà molta presència policial al carrer i que els Mossos i les policies locals treballaran de manera coordinada per garantir el compliment de les restriccions.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.