27.2 C
Lloret de Mar
Amadeu Recasens atén els mitjans

La combinació de pluja i velocitat inadequada podrien ser la causa de l’accident d’autocar

Un accident que s'ha produït aquesta matinada passada a la Ronda Litoral de Barcelona i que ha provocat que 23 turistes que provenien de Lloret hagin quedat ferits, tres d'ells greus.

Amadeu Recasens atén els mitjans

Darreres Notícies

La combinació de la pluja i una inadequada velocitat podria ser la causa de l’accident d’autocar que ha provocat que 23 turistes provinents de Lloret quedessin ferits la matinada passada. Ho apunta l’Ajuntament de Barcelona, de la mà del comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.

Tot i voler ser prudent i remarcar que s’està a l’espera de l’atestat de la Guàrdia Urbana, Recasens ha destacat que a l’hora de l’accident “a Barcelona plovia” i això podria “ser un dels factors que hagi tingut incidència en els fets”. A més, ha recordat que la via té una limitació de velocitat de 80km/h però que “en cas de pluja, la velocitat s’ha d’adequar a l’estat de la carretera i les condicions climatològiques”.

El que s’ha confirmat és que el conductor ha donat negatiu en els tests de consum d’alcohol i drogues. Precisament el conductor ja ha estat donat d’alta, igual que vuit ferits lleus més.

Segons Amadeu Recasens, la “ràpida resposta” dels serveis d’emergència ha “permès que, al menys de moment, no hi hagi hagut cap defunció”. I és que tant els agents com els serveis de rescat i assistència estaven molt a prop del lloc de l’accident, que s’ha produït al voltant de les tres de la matinada. Per la seva banda, el cap territorial del SEM, Quim Rios, ha explicat que els ferits greus estan pendents d’evolució i que no es tem per la seva vida.

Després d’identificar els 23 passatgers i el conductor i fer-los el reconeixement mèdic pertinent, se sap que hi ha cinc espanyols, dos alemanys, tres irlandesos, sis anglesos, tres bielorussos, tres lituans i un polonès entre els viatgers. D’aquets, els ferits greus són un espanyol, un irlandès i un anglès.

Tots els ferits s’han repartit entre l’Hospital del Mar, el de la Vall d’Hebron i el de Bellvitge i, segons el responsable del SEM, totes les ferides són traumatològiques i van des de cops lleus fins a un traumatisme cranioencefàlic no greu i dos traumatismes toràcics de diversa consideració.

Els 23 turistes acabaven de passar unes vacances a Lloret i es dirigien cap a l’aeroport del Prat per tornar a casa. Alguns dels ferits més lleus fins i tot van intentar trucar un taxi moments després de bolcar per poder arribar a agafar l’avió en el que tenien previst viatjar. Els serveis mèdics, però, no els ho van permetre.

Tant Recasens com els responsables de la Guàrdia Urbana han explicat que el conductor tenia tota la documentació i reglamentació exigida correcta i en vigor, i que el caràcter lleu de les seves ferides ha permès que col·laborés i ajudés en les tasques del rescat i atenció dels ocupants. 

Pel que fa a la retirada de l’autocar, que segueix bolcat a la Ronda Litoral, segons Recasens l’ha de fer l’empresa responsable i propietària del vehicle, i s’autoritzarà l’operació “en el moment que sigui menys conflictiu pel trànsit i més fàcil de fer”. “Es requeriran un parell de grues i camions, i això interferirà en el trànsit, és possible que s’hagi de tallar part de la ronda, i probablement es farà cap al tard”, ha afegit.

spot_img

El + Vist