17.2 C
Lloret de Mar

Els comerciants poden fer rebaixes a l’època de l’any que vulguin

Així ho marca la nova llei de comerç aprovada per la Generalitat, que afecta tots els municipis catalans.

Rebaixes al carrer Sant Pere, avui
Rebaixes al carrer Sant Pere, avui

Darreres Notícies

A partir d’ara, els comerciants podran fer rebaixes quan vulguin. És un dels aspectes més destacats que contempla la nova llei de comerç de la Generalitat de Catalunya. Una normativa que també amplia l’horari comercial de 72 a 75 hores setmanals, tot i que el gerent de l’associació de comerciants de Lloret, Francesc Alsina, recorda que la destinació té excepcionalitat turística i, per tant, l’aspecte de l’horari no li afecta.

servicios profesionales jimenez

Sí que afecta la possibilitat de fer rebaixes quan es vulgui. Alsina assenyala que, malgrat poder fer-ne en qualsevol moment de l’any, la llei marca una sèrie de pautes: “En el moment de fer les rebaixes s’ha d’exposar que són ‘rebaixes’, s’ha de marcar el període, tots els productes que estiguin a l’espai de rebaixes han d’haver estat com a mínim un mes dins de la botiga i també es contempla que no es pot comprar expressament per a rebaixes”.

“Quan són unes rebaixes molt àmplies, els beneficiats sempre són les grans superfícies, perquè tenen la capacitat de reaccionar molt més ràpid quan hi ha un excés de vendes, perquè per a les grans empreses és molt més fàcil redistribuir el seu producte d’una botiga a una altra. En canvi, una botiga petita té moltes més limitacions”, afegeix Alsina.

També cal seguir certes indicacions pel que fa a la resta d’activitats de promoció, com ara la liquidació o els excedents.

spot_img

El + Vist