18.8 C
Lloret de Mar
Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat amb funcions de president (ACN)

Confinament comarcal amb excepcions i reducció dels horaris d’obertura per a la restauració

Les noves mesures entraran en vigor el pròxim dilluns, 21 de desembre, fins a l’11 de gener.

Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat amb funcions de president (ACN)

Darreres Notícies

Hi haurà confinament comarcal amb excepcions i la restauració veurà reduïda la seva jornada d’obertura fins a l’11 de gener. Aquestes són les restriccions més destacades que ha anunciat el govern, per frenar l’expansió del coronavirus, i que revisarà el 28 de desembre. Les noves mesures entraran en vigor el pròxim dilluns, 21 de desembre, fins a l’11 de gener.

S’apliquen restriccions de reunió, a un màxim de sis persones, amb l’excepció del 24 de desembre, Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis. En aquestes dates es podran reunir fins a deu persones, de dues bombolles com a molt. Pel que fa a la mobilitat, es limita a l’àmbit comarcal, amb l’excepció dels desplaçaments per visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o a una destinació fixa, com ara un hotel o una casa rural.

Pel que fa a la restauració, a partir de dilluns, els bars i restaurants només podran obrir de 7.30 h a 9.30 h i de 13.00 h a 15.30 h. Pel que fa als establiments que fan menjar per emportar, també podran obrir de 19.00 h a 22.00 h, i fins a les 23.00 h per fer repartiment a domicili.

L’aforament dels bars i restaurants serà del 30% a l’interior i a les terrasses. Hi podran seure fins a quatre persones a cada taula, ampliable a sis si són bombolla de convivència.

L’excepció per a la restauració es troba en els centres comercials, on els bars i restaurants han de tancar per evitar que es concentri vida social en aquests establiments. D’altra banda, els centres comercials poden continuar obrint com fins ara.

En el cas de les activitats esportives, les instal·lacions podran seguir obertes, amb un 50% d’aforament a l’aire lliure i un màxim del 30% en espais interiors. El canvi és que, tret de les activitats aquàtiques, les activitats físiques que no es puguin fer portant mascareta s’hauran de fer a l’exterior.

La cultura manté les condicions actuals, amb un aforament del 50% fins a un màxim de 1.000 persones, mentre que pels centres de culte es recomana un aforament del 30% també amb un màxim de 1.000 persones.

I pel que fa al toc de queda, es manté el confinament nocturn entre les 22.00 h i les 6.00 h, amb l’excepció de les nits de Nadal, de Cap d’Any i de Reis. La nit dels dies 24 i 31 es retarda fins a la una de la matinada, i la nit del 5 de gener, fins a les 23.00 h.

spot_img

El + Vist