20.1 C
Lloret de Mar

El conseller Jané defineix la caserna com una “infraestructura al servei de les persones”

Inaugurada el passat dissabte, amb protestes salarials de la plantilla, una de les novetats és que la comissaria impartirà formació acadèmica.

Darreres Notícies

“Una infraestructura al servei de les persones i la seguretat per a Lloret, la comarca i a Catalunya”. Són declaracions del conseller d’Interior, Jordi Jané, en la inauguració, aquest dissabte, de la caserna de la policia local i protecció civil de Lloret. Jané ha estat acompanyat d’una nodrida representació d’autoritats convidades, entre membres de la Generalitat, de diversos cossos de seguretat i de l’Ajuntament.

El conseller ha expressat la seva satisfacció per la construcció de l’equipament que, segons diu, ha estat dissenyat amb visió de futur. A banda de donar un servei públic de qualitat al ciutadà, afegeix que les noves dependències afavoriran una millor coordinació amb la resta de cossos de seguretat com, per exemple, els Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, el dirigent ha avançat que el govern català està treballant per impulsar un projecte de llei per reforçar el concepte global de seguretat. L’objectiu és oferir una col•laboració més estreta entre els tots efectius disponibles.

A més, una de les novetats més rellevants és que la nova comissaria de Lloret s’impartirà formació acadèmica. Una mesura que Jané valora de forma molt positiva perquè implica descentralitzar aquests serveis que, fins ara, només s’ofereixen a l’Escola de Policia de Catalunya, ubicada a Mollet del Vallès.

Per la seva part, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha reconegut la tasca de la policia local del municipi, que acumula més de 50 anys d’experiència. Dulsat ha remarcat la bona feina dels professionals que garanteixen la seguretat dels ciutadans i, de retruc, ajuden a consolidar la bona imatge de la destinació.

L’acte d’inauguració de la caserna de la policia local i protecció civil ha consistit en destapar la placa a l’entrada de l’equipament. Tot seguit, la comitiva ha dut a terme una visita per les instal•lacions. A la planta baixa han recorregut la zona d’atenció al client, els locutoris, la sala de control, els calabossos, la unitat canina, així com diverses sales de reunions.

Al primer pis han visitat les dependències de la regidoria, de la prefectura i de protecció civil. Per últim, a la segona planta han desfilat pels vestuaris, les sales de formació, de descans i d’actuació sindical. Recordem que l’equipament també compta amb un soterrani que acull l’aparcament i, en un futur, una galeria de tir.

La jornada d’aquest dissabte també va ser reivindicativa pels treballadors de la policia local. Van aprofitar l’acte per manifestar-se, reclamar millores salarials i l’augment de més efectius. Amb pancartes i samarretes sota el lema La policia en lluita, els professionals insten l’ajuntament a atendre les seves demandes.

José Luis Ortega, responsable de l’agrupació de policies de CCOO de Catalunya, s’ha mostrat confiat en què la situació es pugui resoldre en breu ja que, en base a una reunió que els representants sindicats van mantenir amb l’equip de govern aquest divendres a la tarda, “hi ha bona disposició per ambdues parts”.

Recordem que la caserna acull un centenar d’agents, entre policies locals i protecció civil, des que va obrir les portes el passat mes d’octubre a l’avinguda de les Alegries. L’edifici, amb una façana exterior singular, en forma d’un gran triangle, ha costat prop de 4 milions d’euros.

spot_img

El + Vist