21.2 C
Lloret de Mar

Conveni amb Palafrugell perquè aboqui els residus al Centre de Tractament de Lloret de Mar

La decisió respon a criteris en primer terme de sostenibilitat i en segon lloc d’estalvi econòmic, segons explica l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer. 

Signatura del conveni
Signatura del conveni

Darreres Notícies

Palafrugell s’acaba de sumar a la seixantena de municipis que aboquen els seus residus al centre de tractament que hi ha a Lloret de Mar. Els dos ajuntaments han signat aquest dijous el conveni que permet a aquesta localitat del Baix Empordà fer servir les instal·lacions lloretenques.

La decisió respon a criteris en primer terme de sostenibilitat i en segon lloc d’estalvi econòmic, segons explica l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer. Per la seva banda, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, es mostra satisfet de sumar un nou municipi com a usuari al centre de tractament de residus i destaca el nivell de la planta que hi ha a la vila.

Palafrugell ha decidit abocar els seus residus a la planta lloretenca tot i que està a més distància que Solius, on abocaven fins ara. La previsió és portar-hi unes 8.000 tones al dia. El conveni amb Lloret té vigència per a tres anys, fins al 2020.

El centre de tractament de residus de Lloret és actualment una instal·lació de referència a la comarca de la Selva i dels voltants. Hi aboquen una 60a de municipis, fet que es tradueix en 81.000 tones d’entrada i una cobertura a 248.000 habitants.

spot_img

El + Vist