20.6 C
Lloret de Mar
Un noi fent-se la PCR ell mateix (Territoris.cat)

Cribratge massiu a Lloret de Mar la setmana que ve

Avui mateix comença la prova a Girona i s'anirà estenent per tallar el màxim de cadenes de transmissió. Els dies i llocs a Lloret encara estan per determinar, però serà la setmana que ve.

Un noi fent-se la PCR ell mateix (Territoris.cat)

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

El Departament de Salut de la Generalitat preveu fer, a Lloret de Mar, un cribratge amb PCRs d’automostra nasal. De fet, avui mateix ha començat la prova a la ciutat de Girona i la intenció és estendre-la, a partir de la setmana que ve, a Lloret i Roses. A la vila, el lloc i els dies exactes encara estan per determinar.

Segons l’Agència Catalana de Notícies, des de la Regió Sanitària de Girona es fa una crida a la població perquè hi participi, ja que que l’automostra nasal és una eina segura, ràpida i de fàcil utilització, i aquest cribratge seriat és una nova estratègia per tallar el màxim de cadenes de transmissió.

Es tracta d’un tipus de prova oberta a tota la població d’entre 16 i 60 anys que no tinguin cap símptoma de coronavirus, que no l’hagin tingut en els últims tres mesos i que no hagin estat vacunats. Els que vulguin participar-hi rebran un paquet d’automostra i cadascú decidirà si fer-se-la en aquell moment o emportar-se el paquet a casa i tornar la mostra. Això sí, els que es facin la mostra a casa, cal que l’entreguin com a molt tard mitja hora després d’haver-se-la fet.

Un paquet per fer-se l'automostra (ACN)
Un paquet d’automostra (ACN)

En el paquet d’automostra, hi ha una bossa amb un tancament hermètic tipus ‘zip’, un escovilló, un tub per dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes.

El procediment per fer-se l’autopresa és senzill i en el mateix paquet s’explica als participants del cribratge com funciona. Primer cal rentar-se bé les mans i després obrir la bossa del paquet. Posteriorment, s’ha d’introduir l’escovilló uns dos centímetres per la primera fossa nasal i girar-lo per fregar contra les parets nasals durant cinc segons.

A continuació, cal retirar amb precaució l’escovilló i fer el mateix procediment amb la segona fossa nasal. Quan ja hi hagi les dues mostres, caldrà posar l’escovilló dins del tub que hi ha en el paquet i tancar-lo dins de la bossa hermètica per poder-lo tornar al punt de recollida. També s’hauran de posar les etiquetes correctament amb els codis de barres inclosos en cada lot per vincular cada mostra amb cada pacient.

Les persones que hi participin podran consultar el resultat de la PCR a La Meva Salut entre 48 i 72 hores després de la recollida de cada mostra. Si el resultat és positiu, el Servei de Vigilància Epidemiològica contactarà amb el pacient per comunicar-li l’aïllament pertinent i també fer l’estudi de contactes. Els que surtin negatiu podran repetir la mostra cada quinze dies mentre duri el cribratge al territori.

Els cribratges d’automostra es fan gràcies a la capacitat de quatre grans laboratoris a Catalunya que, mitjançant el sistema d’agrupació de mostres, poden fer fins a 15.000 proves PCR al dia. Aquesta nova iniciativa complementa l’estratègia de cribratges poblacionals i en centres universitaris, així com la campanya de vacunació, que segueix avançant a la regió de Girona.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.