5.6 C
Lloret de Mar
Autopista C-32, una de les vies d'accés a Lloret de Mar

Dilluns 15 s’aixeca el confinament comarcal i el comerç reobre els caps de setmana

Una altra novetat és que el comerç de fins a 800 metres quadrats podrà obrir tots els dies de la setmana.

Autopista C-32, una de les vies d'accés a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

El confinament comarcal s’aixecarà dilluns que ve, dia 15 de març. A partir d’aquest dia, per tant, estarà autoritzada la mobilitat per tot Catalunya, una cosa que no passava des de fa cinc mesos, a mitjans d’octubre.

Així ho ha decidit el Procicat en una reunió aquest matí.

confinament mobilitat
Control policial de mobilitat

Una altra de les novetats és que el comerç de fins a 800 metres quadrats podrà obrir tots els dies de la setmana. Serà així a partir del dia 15. Fins ara, els caps de setmana només podien obrir els comerços considerats essencials.

Pel que fa a la restauració, es mantindrà l’horari actual d’obertura de bars i restaurants, que podran atendre clients en els locals entre les 7.30 i les 17 hores.

Terrassa a Lloret de Mar
Terrassa a Lloret de Mar

En l’àmbit esportiu, es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys.

Aquest dimarts, la portaveu en funcions, Meritxell Budó, ja havia avançat que el govern valorava aixecar el confinament comarcal aquesta setmana que ve o l’altra, en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques.


Trobades de 6 i 4 persones

Una cosa que ja se sabia des d’aquest dimecres és que per Setmana Santa no es podrà viatjar entre comunitats, excepte les Balears i les Canàries, perquè així s’ha acordat en el Consell Interterritorial de Salut.

També s’hi han decidit les restriccions que s’aplicaran a la interacció social: les trobades entre persones de diferents nuclis de convivència només poden fer-se en espais públics.

Si són en espais públics tancats, interiors, s’han de fer amb un màxim de quatre persones. Si són en espais públics oberts, exteriors, el límit s’amplia fins a sis persones.

Als domicilis particulars no s’hi podran fer reunions amb persones de fora del nucli de convivència.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.