34.4 C
Lloret de Mar
Autopista C-32, una de les vies d'accés a Lloret de Mar

Dilluns 15 s’aixeca el confinament comarcal i el comerç reobre els caps de setmana

Una altra novetat és que el comerç de fins a 800 metres quadrats podrà obrir tots els dies de la setmana.

Autopista C-32, una de les vies d'accés a Lloret de Mar

Darreres Notícies

El confinament comarcal s’aixecarà dilluns que ve, dia 15 de març. A partir d’aquest dia, per tant, estarà autoritzada la mobilitat per tot Catalunya, una cosa que no passava des de fa cinc mesos, a mitjans d’octubre.

Així ho ha decidit el Procicat en una reunió aquest matí.

confinament mobilitat
Control policial de mobilitat

Una altra de les novetats és que el comerç de fins a 800 metres quadrats podrà obrir tots els dies de la setmana. Serà així a partir del dia 15. Fins ara, els caps de setmana només podien obrir els comerços considerats essencials.

Pel que fa a la restauració, es mantindrà l’horari actual d’obertura de bars i restaurants, que podran atendre clients en els locals entre les 7.30 i les 17 hores.

Terrassa a Lloret de Mar
Terrassa a Lloret de Mar

En l’àmbit esportiu, es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys.

Aquest dimarts, la portaveu en funcions, Meritxell Budó, ja havia avançat que el govern valorava aixecar el confinament comarcal aquesta setmana que ve o l’altra, en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques.


Trobades de 6 i 4 persones

Una cosa que ja se sabia des d’aquest dimecres és que per Setmana Santa no es podrà viatjar entre comunitats, excepte les Balears i les Canàries, perquè així s’ha acordat en el Consell Interterritorial de Salut.

També s’hi han decidit les restriccions que s’aplicaran a la interacció social: les trobades entre persones de diferents nuclis de convivència només poden fer-se en espais públics.

Si són en espais públics tancats, interiors, s’han de fer amb un màxim de quatre persones. Si són en espais públics oberts, exteriors, el límit s’amplia fins a sis persones.

Als domicilis particulars no s’hi podran fer reunions amb persones de fora del nucli de convivència.

spot_img

El + Vist