17.2 C
Lloret de Mar
Cartell

Dipsalut ensenyarà a fer anar els desfibril·ladors a Lloret el 2 de desembre

Cartell

Darreres Notícies

A Lloret s’han utilitzat els desfibril·ladors fins a tretze vegades i dos cops s’ha salvat una vida. A la província de Girona, el nombre de persones salvades puja a 21, gràcies als 738 aparells que hi ha repartits per tot el territori.

Els aparells, que permeten fer descàrregues elèctriques a persones que pateixen un atac de cor, els ha instal·lat Dipsalut. L’organisme de la Diputació de Girona espera que cada cop hi hagi més persones que facin servir els desfibril·ladors. De fet, s’organitzen una sèrie de cursos arreu del territori per ensenyar com funcionen. Ester Ruiz, tècnica de Dipsalut, remarca que la intenció dels tallers és que la gent agafi confiança per utilitzar-los.

Ruiz insisteix en què són aparells molt fàcils de fer servir, ja que, a més, hi ha una veu que guia a l’usuari en tot moment.

A Lloret, el curs es farà el 2 de desembre i s’ensenyaran els protocols de la cadena de supervivència i el funcionament dels desfibril·ladors. És una sessió pràctica de tres hores gratuïta i adreçada a tothom. Els interessats poden apuntar-s’hi a través de la pàgina web de Dipsalut.

D’altra banda, Dipsalut també organitza formacions de sis hores per a policies locals i membres de Protecció Civil, així com recertificacions que els serveixen de recordatori.

spot_img

El + Vist