13.5 C
Blanes
Un moment de la donació de sang a Lloret

El Bus del Banc de Sang recull 68 donacions a Lloret

Ara mateix, hi ha reserves de sang per a 5 o 6 dies, però la situació ideal seria tenir-ne per a 8 o 9 dies.

Un moment de la donació de sang a Lloret

Darreres Notícies

Èxit en la visita del Bus del Banc de Sang a Lloret de Mar aquest dimarts a la tarda. S’han recollit 68 donacions, més del doble del que hi havia previst. A més, també s’han registrat 11 oferiments, que son aquelles persones que van amb la intenció de donar sang però que finalment no poden per motius diversos.

Al llarg de l’estiu, l’autobús ha estat fent ruta per tota la Costa Brava, amb l’objectiu de captar veïns, però sobretot turistes de la zona que poguessin ajudar a incrementar les reserves de sang. Lloret ha estat l’última aturada i, segons la promotora del Banc de Sang, Meritxell Casacuberta, la resposta de la població lloretenca ha estat molt bona.

“És la campanya amb que tanquem la ruta per la Costa Brava i estem molt contents amb la resposta de Lloret”

Meritxell Casacuberta
una donant de sang a Lloret
Una participant de la campanya de donació de sang a Lloret.

La valoració general que se’n fa de la campanya amb el Bus del Banc de Sang és molt positiva. Meritxell Casacuberta assegura que ha funcionat molt bé en totes les poblacions.

“La campanya ha funcionat molt bé en totes les poblacions de costa on hem estat”

Meritxell Casacuberta

Tot i les bones xifres de la campanya, les reserves no es troben encara en nivells òptims. Ara mateix hi ha reserva per a entre 5 i 6 dies, però la situació ideal sempre és tenir-ne per a 8 o 9 dies.

“Les reserves no estan en l’estat òptim que voldríem”

Meritxell Casacuberta

Des del Banc de Sang consideren que la forta calor de les últimes setmanes és un dels principals motius que han dificultat la participació de la població en les campanyes de donació de sang. Ara, ja miren de remuntar per afrontar la temporada d’hivern amb les reserves necessàries.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist