13.8 C
Lloret de Mar

El Kaliu funciona aquests dies al pavelló d’esports amb la col·laboració de Creu Roja

El centre de dia, que atén persones sense llar o que viuen en infrahabitatges, busca una ubicació definitiva i deixarà l'edifici del carrer Verge de Loreto per a dues persones que dormien al carrer.

El centre El Kaliu, el primer dia al pavelló
El centre El Kaliu, el primer dia al pavelló

Darreres Notícies

Arran del confinament, el centre de dia El Kaliu, que dona suport a les persones sense llar o que viuen en infrahabitatges a Lloret de Mar, es va traslladar al pavelló municipal d’esports.

servicios profesionales jimenez

El centre es va crear fa cinc anys i atén unes 25 persones a l’any, amb unes 250 atencions anuals. La tècnica social del PLIS (Pla Local d’Inclusió Social), Montse Rey, explica que obren cada dimarts i dijous i ofereixen serveis bàsics, com ara un esmorzar, la possibilitat de cuinar o una taquilla per guardar-hi coses de valor.

Quan va esclatar la crisi del coronavirus, l’edifici on estava ubicat, al carrer Verge de Loreto, no complia els requisits per poder complir les mesures imposades per l’estat d’alarma, com ara la distància física entre persones. Per això van decidir traslladar-se, temporalment, al pavelló municipal d’esports.

El canvi es va aprofitar per adaptar l’edifici del carrer Verge de Loreto per acollir dues persones que en aquell moment dormien al carrer. Ara, s’intentarà que s’hi puguin quedar i l’Ajuntament ja busca un noi espai com a ubicació definitiva per al centre, que sigui més ampli i amb millors condicions. I, així, els usuaris que dormen a Verge de Loreto s’hi podran quedar.

Al pavelló d’esports, el centre compta aquests dies amb la col•laboració de dos voluntaris de la Creu Roja per poder oferir un servei amb les màximes garanties. A més, molts establiments del municipi han col•laborat aportant diferents productes, com entrepans o tovalloles i llençols. Montse Rey agraït molt totes aquestes col•laboracions. A l’hora de rebre voluntariat, però, matisa que és complicat gestionar-ho des de l’Ajuntament. Per això anima tothom que vulgui col•laborar que contacti amb entitats solidàries, com Càritas.

spot_img

El + Vist