24.8 C
Lloret de Mar
Un ple municipal

El ple preveu autoritzar que hi hagi terrasses a la riera i al carrer Santa Cristina

Es permetrà que hi hagi taules i cadires durant el dia, que fins ara estava prohibit, afavorint l'activitat dels establiments de la zona, sempre que aquests ho sol·licitin i paguin la taxa corresponent.

Un ple municipal

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret autoritzarà la instal·lació de terrasses a l’avinguda Just Marlès i una de les vies perpendiculars, el carrer Santa Cristina. Es tracta d’una mesura provisional, que es preveu que s’aprovi en el ple d’aquesta tarda.

Segons el diari El Punt Avui, l’objectiu és revitalitzar la zona. Es permetrà que hi hagi taules i cadires durant el dia, que fins ara estava prohibit, afavorint l’activitat dels establiments de la zona, sempre que aquests ho sol·licitin i paguin la taxa corresponent. L’horari que proposarà el consistori serà de 8 del matí a 9 de la nit amb l’obligació de retirar el material durant la resta del dia. Segons explica al rotatiu, el regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, diu que la mesura és el primer pas perquè hi haig flux de gent a altres vies del nucli antic. A més, l’Ajuntament també vol intervenir a la plaça Pere Torrent.

Tot i que la mesura és provisional, es podria convertir en definitiva si les valoracions són positives. En aquest cas, seria necessària una modificació de l’ordenança reguladora de l’ús de la via pública.

D’altra banda, el ple d’avui dimecres -que compta amb 11 punts en l’ordre del dia- també inclourà un debat al voltant dels Habitatges d’Ús Turístic. En aquest sentit, ICV-EUiA proposarà, a través d’una moció, que es faci una consulta popular a Lloret perquè la població decideixi si vol o no aquest tipus d’allotjaments.

La coalició critica la proposta de l’equip de govern pel que fa al futur Pla Especial Urbanístic sobre el HUTS. Consideren que s’obliden les necessitats socials i exposen que poden generar conseqüències importants com la competència deslleial als hotels o l’augment del preu del lloguer. El grup municipal a l’oposició també reclama reduir el nombre d’HUTS, tant si es mira des del punt de vista de les places, com si es fa a partir del nombre d’allotjaments. Assenyala que els HUTS no són compatibles amb els establiments hotelers i que s’eliminen llocs de treball. La proposta de la coalició es presenta en el ple d’aquest dimecres en forma de moció.

La sessió, que podreu seguir en directe a partir de les sis de la tarda per ràdio, Internet i Facebook Live, també inclou la constitució d’una associació anomenada “de Municipios Turísticos de Sol y Playa”.

spot_img

El + Vist