11.4 C
Lloret de Mar
Logo de l'ens

El PSC entra al govern de CiU, al Consell Comarcal de la Selva

Logo de l'ens

Darreres Notícies

Al Consell Comarcal, el PSC ha decidit formar govern amb CiU. Els nacionalistes han estat en minoria tot l’agost, amb només 12 dels 33 consellers, després que ERC trenqués el pacte arran del cas Manga.

Recordem que els republicans, liderats pel lloretenc Jordi Orobitg, consideraven que no s’havien depurat prou responsabilitats després del cas Manga, que va acabar amb diverses detencions i imputacions dins de l’ens comarcal, entre elles la de l’expresident Robert Fauria i la del gerent, Joan Burjachs, que finalment va acabar dimitint fa poques setmanes.

Donada la complicació de governar en minoria, l’actual president, Salvador Balliu, va obrir la porta als socialistes. Una oferta que finalment el PSC ha acceptat, segons el portaveu, Martí Noguer, “pel bé de la comarca i dels seus ciutadans”.

El pacte que s’ha tancat aquest dilluns preveu que alguns dels set consellers socialistes formin part de la Comissió Permanent del ple i assumeixen responsabilitats en algunes de les àrees. La vicepresidència passarà a mans de Martí Noguer.

S’obriran expedients pel cas Manga

D’altra banda, el president ha anunciat que s’obriran expedients als funcionaris del Consell implicats en el cas Manga, segons el Diari de Girona. De fet, els expedients informatius -previs als disciplinaris- ja estan a punt. La previsió és que a l’excap d’Organització de Serveis d’Atenció a la Ciutadania -que està imputat- se li obri un expedient i, a més, se’l destini a l’Oficina del Servei de Gestió Tributària de Blanes. Faltarà veure quines mesures es prenen contra altres funcionaris relacionats amb la investigació, com són l’excap del Servei de Gestió Tributària, dona d’un dels apoderats de l’empresa GRS Arc Local, i un informàtic germà de l’altre apoderat. Altres treballadors tenen una participació menys directa, però també van beneficiar-se de les seves relacions amb els principals imputats aconseguint, precisament, una plaça fixa dins del consell.

spot_img

El + Vist