4.2 C
Blanes
Administrant la vacuna a una nena (CSMS)

El sector sanitari insisteix en la vacunació massiva per fer front a l’alta transmissibilitat d’òmicron

Ja poden rebre la tercera dosi les persones a partir de 50 anys o qui tingui les dues primeres d'AstraZeneca. A més, es demana que es vacunin els infants a partir dels 5 anys.

Administrant la vacuna a una nena (CSMS)

Darreres Notícies

Preocupació en el sector sanitari davant l’elevada transmissibilitat de la variant òmicron. La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa, la doctora Cristina Castellà, reconeix que la situació és molt complicada i demana la màxima responsabilitat a tota la ciutadania. En aquest sentit, es fa una crida a la vacunació massiva.

Els últims dies s’han registrat xifres rècord de contagis i això ha repercutit també a les unitats de cures intensives, on el nombre de crítics fa dues setmanes que segueix creixent. Per fer front a la nova onada d’infeccions, els ambulatoris i els hospitals ja han començat a desprogramar tot tipus de proves de seguiment ordinari de pacients crònics.

La metgessa explica que la nova variant ja supera el 40% dels contagis a Catalunya i que en les properes setmanes es preveu que arribi al 100%.

“La situació és molt complicada, estem molt preocupats els sanitaris, per aquesta nova variant que ja està a casa nostra”

Cristina Castellà

L’òmicron preocupa, especialment, per tres motius: es transmet més, la cobertura amb dues dosis de la vacuna no és suficient i se’n desconeix la gravetat clínica.

“L’òmicron és molt més transmissible, el grau de cobertura amb una o dues dosis no és una protecció forta amb aquesta variant i en desconeixem la gravetat clínica”

Cristina Castellà

La doctora Castellà insisteix en què la vacuna és la principal mesura de protecció. A més, cal seguir fent ús de la mascareta, si pot ser l’FPP2 millor, mantenint distància de seguretat i ventilant els espais tancats.

Pel que fa a la vacunació, la tercera dosi ja està disponible a partir dels 50 anys i també per a totes les persones que es van posar les dues primeres dosis d’AstraZeneca. A més, també es poden vacunar els infants a partir dels 5 anys. Un aspecte molt important per tallar, sobretot, els brots familiars.

“No creiem que en els infants la infecció Covid sigui d’una afectació important, però sí que és important la vacuna com a tallafocs d’infeccions a nivell de brots familiars”

Cristina Castellà

La directora de l’ABS Lloret – Tossa reconeix que, fins que no arribin les vacunes als països del Tercer Món, serà impossible aturar del tot la pandèmia, però insisteix en què també és molt important la vacunació i evitar al màxim els contagis als països desenvolupats.

Per fer els cribratges a Lloret, a partir de dilluns vinent tornarà a posar-se en funcionament l’Àrea Sanitària Mòbil al costat de la caserna de la Policia Local.

Àrea Sanitària Mòbil (CSMS)
Àrea Sanitària Mòbil (CSMS)

En aquest espai es faran proves PCR i test d’antígens a pacients que tinguin sospita d’estar infectats, sempre i quan prèviament se’ls hagi fet una valoració telefònica. Pel que fa als contactes estrets, ja no se’ls faran proves, sinó que s’hauran d’autoaïllar.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist