34.4 C
Lloret de Mar
L'hospital sociosanitari

El Síndic de Greuges reobre el cas de l’ascensor avariat a l’hospital sociosanitari

Fa més de cinc mesos que un dels ascensors de l'equipament està espatllat i hi ha usuaris que no han pogut sortir al carrer. ELLSSP també denuncia la situació.

L'hospital sociosanitari

Darreres Notícies

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha reobert el cas de l’ascensor avariat a l’hospital sociosanitari de Lloret de Mar. Un grup d’usuaris que ja s’havia queixat en el seu moment, ha presentat nova documentació criticant que els operaris que han d’instal•lar el nou ascensor no apareixen pel centre i que les cadires que permetien baixar els pacients per les escales (erugues)  s’espatllen sovint.

Davant d’això, el defensor del poble ha decidit tornar a posar sobre la taula aquest cas que havia quedat arxivat, després de més de cinc mesos sense ascensor a l’equipament. El Síndic del Ciutadà de Lloret, Joaquim Teixidor, lamenta que els més afectats són els usuaris de la tercera planta, molts dels quals no han tornat a sortir al carrer. Per aquest motiu, Teixidor ha actuat perquè les obres acabin al més aviat possible.

L’ascensor es va espatllar el 23 de setembre i el contracte amb l’empresa que s’encarrega de canviar-lo es va signar l’11 d’octubre, amb l’objectiu que les obres estiguessin acabades l’11 de gener. Però aquell dia els treballs no havien ni començat, ja que els primers passos es van fer el 24 de gener. L’última informació és que l’ascensor ha de funcionar a partir del 3 de març, que és aquest divendres.

El Síndic de Lloret espera que la Corporació faci les gestions necessàries perquè l’hospital sociosanitari pugui tornar a comptar amb l’ascensor com abans millor. I lamenta que en altres aspectes no s’ha fet res per millorar, com passa amb el menjar. Recordem que el Síndic va registrar moltes queixes d’usuaris sobre la mala qualitat dels àpats.

Això sí, el Síndic ha volgut agrair la tasca dels treballadors del sociosanitari, que assegura que han fet tot el que està a les seves mans perquè els usuaris estiguin el més ben atesos possible.

Qui també es queixa de la gestió de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva és ELLSSP, que ha emès un comunicat per denunciar que no se soluciona l’avaria de l’ascensor i també la mala qualitat del menjar que se serveix.

El portaveu del grup, Paulino Gracia, critica la CSMS de “deixadesa”, de “prevaricar” i de tenir “poca sensibilitat” amb els usuaris. I lamenta que, malgrat la insistència perquè la gestió millori, sembla que des de la Corporació no fan cas. Els exemples més clar, segons Gracia, són deixar l’equipament sense ascensor tants mesos i no fer res per millorar la qualitat del menjar.

El partit també es pregunta com s’ho fan amb les persones que moren a la tercera planta del sociosanitari mentre no hi ha un ascensor per baixar-les.

spot_img

El + Vist