10.2 C
Lloret de Mar

ELLSSP critica la gestió de la sanitat pública a Catalunya, arran del cas de la menor

La formació exigeix que s'aclareixi què va passar exactament amb la nena, que diumenge va morir a l'hospital de Blanes, i preveu que Generalitat i Corporació es culparan mútuament.

Concentració d'aquest matí, a Blanes
Concentració d'aquest matí, a Blanes

Darreres Notícies

El departament de Salut de la Generalitat investiga què va passar diumenge a l’Hospital de Blanes, on va morir una nena de 8 anys mentre esperava l’ambulància pediàtrica medicalitzada que l’havia de portar al Trueta de Girona. Salut pretén esbrinar per què no es va aplicar el protocol de màxima urgència en aquest cas i dirimir responsabilitats.

Segons un comunicat del departament, l’hospital va demanar el trasllat al Trueta amb un nivell de prioritat 1, és a dir, que considerava que podia mantenir estabilitzada la situació clínica de la nena. La petita havia ingressat la nit de dissabte a diumenge, a dos quarts de tres de la matinada, amb símptomes d’una cetoacidosi diabètica, que acostuma a ser la primera manifestació d’una diabetis. La pediatra que la va atendre va iniciar el tractament de manera immediata. A les sis del matí, es va fer l’avís per al trasllat al Trueta de Girona. I a les vuit va arribar l’ambulància, però malgrat els intents de recuperar la nena, va acabar morint.

Des de Lloret, En Lloret Sí Se Puede reclama explicacions i responsabilitats. El portaveu, Paulino Gracia, afegeix que la gestió del Comarcal de Blanes és nefasta i que un fet com aquest ja es veia a venir.

Segons el departament de Salut, a petició expressa de la família i per respecte al seu dol, no es donarà més informació fins que no hi hagi les conclusions definitives de la investigació. També s’investigarà l’actuació del CAP que la va visitar dissabte a la tarda i la va enviar a casa. De totes maneres, Paulino Gracia està convençut que es tiraran la pilota els uns als altres.

A banda de la Generalitat, el Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per investigar la mort de la nena. Així, demanarà informació al departament de Salut per conèixer el motiu del retard de l’ambulància.

ELLSSP demanarà a l’alcalde que convoqui la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i exigeixi explicacions. Paulino Gracia ha participat aquest matí a una concentració a Blanes, convocada per la ciutadania per denunciar els fets.

spot_img

El + Vist