19.2 C
Lloret de Mar
Paulino Gracia

ELLSSP vol fer una auditoria de tots els serveis municipals externalitzats

El portaveu, Paulino Gracia, ho ha anunciat arran de la detenció del secretari i l'interventor municipals.

Paulino Gracia

Darreres Notícies

En Lloret Sí Se Puede posarà en marxa el mecanisme necessari i més adient per realitzar de manera urgent una auditoria externa independent de tots els serveis municipals que van ser externalitzats. El portaveu, Paulino Gracia, ho ha dit arran de la detenció del secretari i l’interventor de Lloret aquest matí, en el marc de l’operació Tro.

A més, Paulino Gracia reclama a l’alcalde, Jaume Dulsat, que comparegui per donar les explicacions pertinents i posar al corrent del que està passant la resta de grups municipals i la ciutadania de Lloret.

Recordem la Guàrdia Civil és a l’Ajuntament des de primera hora del matí per escorcollar els despatxos del secretari i l’interventor municipals, a qui ha detingut per presumptes delictes de prevaricació, suborn, malversació de fons públics, frau, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics, a banda dels abusos en l’exercici de les seves influències, i tràfic d’influències.

La Guàrdia Civil busca informació sobre el macrocontracte a l’empresa de neteja GBI Serveis, que inclou la recollida d’escombraries, abocadors i la gestió de les deixalles, a més del manteniment de parcs i neteja de platges. El contracte es va adjudicar per valor de 10 milions d’euros anuals durant deu anys, el 2010, coincidint amb l’últim any de mandat de l’exalcalde Xavier Crespo. Aleshores, ja va ser polèmic pel seu alt cost.

D’altra banda, el cos armat també investiga l’adjudicació a GBI Serveis, per part de l’Ajuntament, per fer el centre de tractament de residus per valor de 44 MEUR i que va pagar l’Agència Catalana de Residus. Es dóna la circumstància que quan es va posar en marxa aquesta infraestructura no hi havia prou brossa per tractar i es va ampliar el contracte amb els consells comarcals de la zona perquè s’hi aboquessin totes les deixalles i la planta pogués funcionar al 100% de la seva capacitat. El centre va entrar en funcionament el 2014 després d’estar un any parat.

spot_img

El + Vist