Divendres, 4 desembre 2020
11.5 C
Lloret de Mar
Un pacient a l'àrea bàsica de salut Lloret - Tossa

Els centres d’atenció primària han realitzat prop de 60.000 trucades durant la pandèmia

A l’àrea bàsica de salut Lloret – Tossa, s’han registrat un total de 31.130 trucades, 2.250 de les quals han estat per coronavirus.

Un pacient a l'àrea bàsica de salut Lloret - Tossa

Darreres Notícies

Per Nadal, grups de 10, els menors compten i s’amplia el toc de queda en les dates assenyalades

Els representants del Govern català han insistit que s'aplicarà la proposta catalana, sigui quina sigui la proposta que faci el Consell Interterritorial.

La Cursa de Nadal es podrà fer nedant, amb caiac o amb marxa nòrdica

Els participants hauran de recórrer entre 1 i 5 quilòmetres amb la modalitat esportiva que vulguin entre el 17 i el 27 de desembre. Les inscripcions ja estan obertes.

Aquest dijous es commemora el Dia internacional de les persones amb discapacitat

Som Capaços fa una crida a la població perquè comparteixi a les xarxes socials una imatge fent el signe de la igualtat.

El Teatre reobre dissabte amb Joan Pera i David Olivares

Oferiran la comèdia 'Tots neixen estrellats', que recupera una sèrie humorística del canal britànic BBC que es va emetre per TV3 als anys 80 i que va doblar el mateix Joan Pera.

Albert Vinyals farà un taller sobre creativitat en el món empresarial en temps de Covid

El taller, organitzat per Promoció Econòmica, es farà demà a la tarda per Zoom. El lloretenc convida a tothom a seguir la sessió, que serà molt pràctica.

Els centres d’atenció primària de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva han realitzat 57.399 trucades durant la pandèmia de la Covid-19. En concret, a l’àrea bàsica de salut Lloret – Tossa, s’han registrat un total de 31.130 trucades. D’aquestes, més de 2.250 han estat per atendre casos de coronavirus. A més, s’han fet gairebé 7.400 visites presencials i s’han dut a terme més de 1.300 visites a domicili.

Pel que fa a la resta d’àrees bàsiques de salut, la de Malgrat – Palafolls ha comptat amb més de 17.300 trucades, de les quals 900 han estat per la Covid-19. I en el cas de l’àrea de Calella, s’han fet quasi 9.000 trucades, 1.000 de les quals han estat relacionades amb el coronavirus.

Un pacient de l’àrea bàsica de salut Malgrat – Palafolls (Corporació de Salut del Maresme i La Selva)

L’atenció primària ha tingut un paper molt important durant el període de la pandèmia. Ha servit de mur de contenció per evitar les visites a les urgències dels hospitals que no eren necessàries. Moltes d’aquestes urgències s’han atès des dels CAP, on s’ha fet una primera selecció per decidir si el pacient havia de ser derivat a l’hospital o si se li podia fer un seguiment des del seu domicili.

Per evitar desplaçaments, la majoria de les cites s’han atès de manera telefònica, mantenint només les visites presencials per a qüestions urgents. D’aquesta manera, s’ha evitat la propagació del virus. Imma Morató, directora d’Atenció Primària de la Corporació, explica que “va ser una tasca molt important, per evitar que els pacients sortissin de casa i resoldre via telefònica o telemàtica el que fos necessari”.

L’àrea bàsica de salut de Calella (Corporació de Salut del Maresme i La Selva)

Així, des de la Corporació s’ha creat una agenda Covid per fer seguiment telefònic als pacients amb simptomatologia, a través de la qual s’han fet més de 4.100 trucades, entre el 16 de març i el 31 de maig. La resposta dels pacients ha estat molt positiva. Morató destaca que “ha estat complicat el confinament en gent que tenia pocs símptomes i no entenia massa bé que havia d’estar catorze dies a casa, però en general hem tingut bona acollida”. Ara, des de la Corporació continuaran oferint l’assistència telemàtica en els pròxims mesos. Consideren que és molt important evitar el contacte entre persones que puguin tenir simptomatologia, per tal de dificultar la propagació del virus.

Un altre aspecte important ha estat la tasca de Treball Social durant la pandèmia. S’han dut a terme 2.380 accions entre el 14 de març i el 31 de maig. La feina ha consistit en l’acompanyament i el seguiment telefònic a persones grans, així com el subministrament de medicaments per evitar desplaçaments de les persones més vulnerables.

SEGUEIX-NOS

5,260SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,114FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

Joan Bertran: “recordo a Maradona com un jugador excepcional, en aquell partit va fer meravelles”

Amb la recent mort de Maradona, els lloretencs han recordat l’estada del reconegut futbolista a la nostra vila. Va ser als anys vuitanta, en què l’argentí va passar deu dies a Lloret de Mar per recuperar-se d’una hepatitis.

Maradona va rescatar dos nàufrags durant la seva estada a Lloret als anys 80

Segons publica el Diari de Girona, l'embarcació amb què anava el reconegut futbolista va salvar els dos únics supervivents del naufragi d'una altra barca.

Som capaços ven mascaretes solidàries per al Centre de Distribució d’Aliments

L'entitat impulsa la campanya coincidint amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat, en què també publicarà un vídeo per donar visibilitat al col·lectiu.