6.7 C
Lloret de Mar

La comunitat Makers de Lloret fabrica amb impressores 3D material de protecció per al personal sanitari

Fa dos tipus d'estructures de viseres de protecció de la cara. Tot el material està homologat i es reparteix entre hospitals i altres sectors, com la policia.

Les estructures que estan fabricant
Les estructures que estan fabricant

Darreres Notícies

No revelem res de nou si diem que els hospitals d’arreu de Catalunya i també de l’Estat estan saturats aquests dies i el material sanitari va molt buscat. És per això que s’han impulsat diverses iniciatives ciutadanes per fabricar aquest material de protecció per prevenir contagis.

A Lloret de Mar, la comunitat Makers ha començat a fabricar estructures de viseres amb impressores 3D per poder enviar als hospitals i a altres sectors, com la policia, tal com ha explicat un membre de Makers, Xavi Lanzas, que afegeix que tot el material que fabriquen està homologat.

Segons Xavi Lanzas, hi ha tantes persones que s’han sumat a la causa a tot l’Estat, que s’han organitzat pel que anomenen nodes i cada grup fabrica el material per al seu àmbit més proper, en aquest cas, la prioritat seria l’Hospital Comarcal de Blanes i, després, els centres gironins.

Xavi Lanzas ha volgut agrair l’ajuda de diferents empresaris, tant que aporten material com que fan aportacions econòmiques.

Ara mateix, a Lloret hi ha una desena de persones fabricant una quarantena d’estructures de visera cada dia amb impressores 3D. Si algú està interessat en col•laborar-hi, pot contactar amb Makers a través del correu electrònic [email protected]

spot_img

El + Vist