14.7 C
Lloret de Mar

Els quatre informadors cívics nocturns comencen a treballar aquest cap de setmana

Ho faran a l'avinguda Just Marlés, fins al 30 d'agost, amb l'objectiu de fer aplicar les ordenances de civisme.

Una terrassa a l'avinguda Just Marlés
Una terrassa a l'avinguda Just Marlés

Darreres Notícies

Avui (la nit de divendres a dissabte) comencen a treballar quatre informadors cívics nocturns a Lloret. Ho faran a l’Avinguda Just Marlés, fins al 30 d’agost, amb l’objectiu de fer aplicar les ordenances de civisme.

servicios profesionales jimenez

La contractació d’aquests informadors, que treballaran de mitjanit a les cinc de la matinada, és fruit del conveni entre el sector privat del municipi i l’Ajuntament, qui n’ha tingut la iniciativa. Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria, explica que fa temps que buscaven una forma de col·laboració entre l’administració i el sector empresarial.

Segons informa el diari El Punt, el sector privat paga els informadors a canvi que hi hagi terrasses de dia. A més, l’Ajuntament millorarà la il·luminació de la zona per prevenir l’incompliment de les ordenances de civisme i convivència.

Qui també ha subscrit l’acord és l’Associació Catalana d’Agències de Viatge Especialitzades. Un dels seus màxims responsables, Jordi Martí, explica que es tracta d’una prova pilot però considera que es podria donar continuïtat si les valoracions són positives.

L’alcalde Jaume Dulsat assenyala que el conveni va sorgir de l’Ajuntament. De fet, si totes les parts queden satisfetes, hi hauria la possibilitat de prorrogar el conveni fins al 2021. Els informadors hi són a la nit, a canvi que hi hagi terrasses de dia. Les primeres ja hi són i, segons fonts municipals, no hi ha problemes amb els vianants.

L’acord publicoprivat es va formalitzar la setmana passada. A banda de l’alcalde Dulsat, del Gremi d’Hostaleria i de l’Associació Catalana d’Agències de Viatge Especialitzades, també van signar-lo, entre d’altres, representants de l’Associació d’Empresaris i Amics de Just Marlés i l’Associació de Sales de Festa i Discoteques de Girona.

spot_img

El + Vist