10.1 C
Lloret de Mar

Els taxistes de Lloret de Mar donen suport a les mobilitzacions del sector a Barcelona

Una trentena de taxis, de les 41 llicències que hi ha a Lloret, es van desplaçar ahir diumenge fins a Barcelona per mostrar aquest suport.

Taxistes de Lloret, a Barcelona
Taxistes de Lloret, a Barcelona

Darreres Notícies

Els taxistes de Lloret de Mar donen suport a les protestes del sector a Barcelona. Una 30a de taxis de la vila es van desplaçar ahir diumenge fins a la Ciutat Comtal per mostrar aquest suport, juntament amb taxistes de Blanes, Tossa, Girona i Pineda.

Plegats, protesten contra les llicències atorgades als vehicles de lloguer amb conductor (VTC), que fan servir plataformes com Uber i Cabify. El sector critica que si s’atorguen aquestes llicències podrien començar a circular entre tres i quatre mil nous cotxes a la zona.

L’associació de taxis de Lloret dona suport a aquesta mobilització, perquè també els pot afectar a ells, tot i que ha explicat que a Lloret el sector s’ha modernitzat. En aquest sentit, el president de l’entitat, Joan Tarradas, reconeix que per competir amb aquestes plataformes cal posar al dia el servei.

A Lloret hi ha 41 llicències i més de trenta taxis van anar ahir fins a Barcelona. Tres dels taxistes lloretencs formen part de l’Agrupació de Taxistes de Lloret de Mar. El seu president és José Antonio de la Cruz, que assenyala que s’ha d’evitar que el problema acabi afectant la destinació.

Totes dues entitats critiquen les accions violentes que van haver-hi el primer dia de mobilitzacions. També les critica l’associació Élite Taxi, que avui és previst que es reuneixi amb Foment per intentar arribar a un acord. La trobada estava prevista per més endavant, però els incidents d’aquest cap de setmana l’han avançat a avui mateix. El sector té clares les seves dues demandes: que es limitin les llicències dels VTC i que es transfereixi la gestió dels taxis a les comunitats autònomes.

De moment, els taxistes no aflueixen i amenacen de bloquejar el port de Barcelona i la Jonquera si avui no s’arriba a un acord, a banda de mantenir la vaga indefinida. De moment, porten tres nits bloquejant la Gran Via de Barcelona.

spot_img

El + Vist