14.6 C
Lloret de Mar

Els últims èxits del Banc del Temps

El Banc del Temps no para de sumar socis i activitats noves. Ara mateix compta amb dues propostes ben diferents, que tenen força èxit. D’una banda, organitza converses en anglès, i, de l’altra, convida els membres a caminar per Lloret. El Banc del Temps -que va a càrrec de l’entitat de dones l’Aurora- té com […]

Arxiu
Arxiu

Darreres Notícies

El Banc del Temps no para de sumar socis i activitats noves. Ara mateix compta amb dues propostes ben diferents, que tenen força èxit. D’una banda, organitza converses en anglès, i, de l’altra, convida els membres a caminar per Lloret.

El Banc del Temps -que va a càrrec de l’entitat de dones l’Aurora- té com a finalitat fomentar la col·laboració desinteressada entre persones. Sense diners pel mig, els socis intercanvien entre ells el que saben fer, com si fos un favor. Mentre una ofereix classes de dansa, l’altre li ensenya a fer servir l’ordinador o el telèfon mòbil.

Una de les responsables, Conxa Alférez, explica que van proposar fer converses en anglès i l’èxit ha estat rotund. “Pensàvem que només vindria qui vol parlar en anglès i ha vingut més gent” subratlla i destaca que “un llicenciat en filologia anglesa es dedica durant una hora a coordinar les converses perquè ningú no s’avorreixi, no es quedi en blanc, també corregeix paraules i expressions”. S’han fet dos grups en funció del nivell que tenen d’anglès. Es troben els divendres a la tarda (de les 19:30 a les 20:30 h) al bar de la Biblioteca.

Aprendre a parlar en anglès pot ser un bon motiu per apuntar-se al Banc del Temps, una iniciativa que planteja activitats d’aquest tipus perquè els socis es vagin coneixent i tinguin confiança per demanar-se favors.

L’altra proposta que va sumant participants són les caminades arreu de la vila. Les organitza una sòcia, la Núria, els divendres i dissabtes al matí. “Ella té rutes fetes per dins de la vila i pels voltants, que duren una hora o una mica més, es poden portar bastons i la gent s’ho passa molt bé”, resumeix la membre de l’Aurora.

Conxa Alférez assenyala, ben contenta, que el Banc del Temps compta en l’actualitat amb 115 socis. “L’estem dinamitzant, la gent fa i demana, tothom és altruista, amb ganes d’ajudar”, destaca. El Banc del Temps, creat a Lloret l’any 2012, ofereix atenció al públic els dimarts i dimecres (de sis a set) a la tarda i els divendres (de dotze a una) al matí, al primer pis de la Biblioteca.

spot_img

El + Vist