10.8 C
Lloret de Mar

Els usuaris de l’asil Nicolau Font ja es poden tornar a abraçar amb els familiars

Amb la millora de les dades epidemiològiques i el ritme de vacunació, la Generalitat ha decidit flexibilitzar els protocols i ha tornat a permetre als centres amb categoria verda i groga el contacte físic entre visitants i residents.

Es recuperen les abraçades a les residències de gent gran (Sophos)
Es recuperen les abraçades a les residències de gent gran (Sophos)

Darreres Notícies

Es relaxen les mesures a les residències de gent gran: tornen les abraçades entre familiars i usuaris. Es tracta d’una notícia molt esperada per molts, que podran tornar a recuperar el contacte físic després que quedés vetat amb l’esclat de la pandèmia.

Amb la millora de les dades epidemiològiques i el ritme de vacunació, la Generalitat ha decidit flexibilitzar els protocols i ha tornat a permetre als centres amb categoria verda i groga el contacte físic entre visitants i residents. Tot i això, cal seguir fent ús de la cita prèvia, així com el registre diari de les visites.

Ester Garcia, coordinadora assistencial i cap d’Infermeria de l’Hospital Sociosanitari de Lloret, explica que a la vila aquesta mesura afecta a l’Asil Nicolau Font, amb l’objectiu d’afavorir el vincle emocional. A més, assenyala que les visites es mantenen els dimarts i els divendres, amb un màxim de tres acompanyants per visita.

“Es recupera el contacte físic entre residents i els seus familiars per tal d’afavorir el vincle emocional”

Ester Garcia

D’altra banda, també es recuperen tot tipus de sortides, així com la possibilitat que els residents puguin passar períodes de temps llargs fora dels centres. Això sí, si hi passen més de tres setmanes, se’ls haurà de fer una PCR a la tornada.

Visites a l'asil Nicolau Font durant la pandèmia (CSMS)
Visites a l’asil Nicolau Font durant la pandèmia (CSMS)

Un altre canvi significatiu és que els residents que estiguin vacunats no hauran de fer quarantena si són contacte estret d’un positiu. Recordem que, fins ara, se’ls obligava a fer-la. A més, els pacients faran vida normal en el seu grup de convivència, amb qui podran fer activitats grupals, però no podran rebre visites ni fer sortides fins que el resultat de les PCR sigui negatiu.

D’altra banda, també es relaxen algunes de les mesures que hi havia, fins ara, a l’Hospital comarcal de Blanes. En concret, les persones sense covid que estan ingressades a la Unitat Polivalent d’Observació i a la de crítics d’Urgències ja poden tornar a rebre visites.

Només podrà accedir una persona i ho haurà de fer en l’horari marcat per a les visites, que és d’una a dues de la tarda. En tot moment, haurà de seguir les mesures de seguretat indicades al centre hospitalari, com l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat. A més, es recomana que els acompanyants comptin amb la pauta de vacunació completa.

Pel que fa a la resta de pacients d’urgències, encara no podran estar acompanyats, a excepció dels menors d’edat i en algunes situacions excepcionals, valorades prèviament pels professionals sanitaris.

spot_img

El + Vist