7.2 C
Lloret de Mar

Els usuaris del centre El Kaliu estan molt agraïts de l’ajuda que reben

Tot i que El Kaliu els ofereix una primera ajuda amb serveis bàsics, com esmorzar o dutxa, l'objectiu final és que tinguin una nova oportunitat de reinserció social.

Darreres Notícies

Poder esmorzar un entrepà i un cafè, fer-se una dutxa i rentar-se la roba. Són els serveis bàsics que ofereix el centre de dia El Kaliu, que atén a persones sense llar o que viuen en infrahabitatges. Obre cada dimarts i dijous al matí i nosaltres aquest dijous vam visitar-lo per conèixer alguns dels casos que s’hi atenen.

servicios profesionales jimenez

Fa cinc anys que el centre va començar a funcionar al carrer Verge de Loreto, però amb la crisi del coronavirus s’ha traslladat al pavelló temporalment i l’edifici antic s’ha adaptat perquè hi puguin dormir dos usuaris. Un d’ells és en Geroni Guerrero, que reconeix que és molt difícil demanar ajuda, però un cop es fa el pas s’agraeix molt i ajuda a ser optimista.

Tot i que El Kaliu els ofereix una primera ajuda, l’objectiu final és que tinguin una nova oportunitat de reinserció social, tal com apunta la tècnica del PLIS (Pla Local d’Inclusió Social), Montse Rey.

Un altre dels usuaris és en Gustavo Izquierdo, que fa tres anys que hi acudeix. De l’ajuda rebuda, en Gustavo remarca la psicològica, que l’està ajudant molt a tirar endavant. Quan algú té un sotrac important a la vida i necessita ajuda, sovint costa demanar-la. Però en Gustavo anima a tothom a deixar la vergonya de banda, perquè el pas és molt positiu.

Tot i que el centre s’ha ubicat al pavelló durant l’estat d’alarma, la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, remarca que ja fa temps que funciona i, de fet, ara busquen un nou local on instal·lar-se perquè l’edifici de Verge de Loreto quedarà per als usuaris que ara hi viuen.

El Kaliu atén unes 25 persones cada any, amb unes 250 actuacions anuals.

spot_img

El + Vist