4.9 C
Lloret de Mar

Nou centre de dia per a les persones sense llar de Lloret de Mar

L'espai, de 112 metres quadrats, és un equipament "digne i de qualitat" que ofereix diferents serveis als usuaris amb l'objectiu de treballar per a la seva reinserció.

Una de les dutxes del nou centre de dia El Kaliu.
Una de les dutxes del nou centre de dia El Kaliu.

Darreres Notícies

Aquest dilluns s’ha inaugurat el nou centre de dia per a persones sense llar a Lloret de Mar. L’espai, anomenat El Kaliu, s’ha traslladat d’un pis situat al carrer de la Verge de Lloret a un nou indret al carrer Hipòlit Lazaro, al costat del Centre de Distribució d’Aliments, a davant de la Biblioteca.

El local, que fa 112 metres quadrats, ofereix diferents serveis a les persones que no tenen casa. Com, per exemple, dutxes i rentadores, una cuina i esmorzar, a més de tècnics professionals que tenen com a objectiu treballar per a la reinserció d’aquest col·lectiu. L’any passat es van atendre 51 persones.

nou centre de dia de lloret de mar 1
La cuina, equipada, del Kaliu.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, destaca que “és imprescindible aquest treball conjunt, que permeti reforçar i recuperar les xarxes familiars, socials i comunitàries, no com a finalitat assistencialista, sinó enfocat a la reinserció“.

Arantxa Jiménez, regidora de Benestar i Família, assenyal “el canvi de “la qualitat per als usuaris” que ofereix la nova seu del Kaliu.

nou centre de dia de lloret de mar 3
El centre de dia ofereix el servei de rentadora i assecadora als usuaris.

L’any 2013 l’Ajuntament de Lloret va fer una diagnosi del sensellarisme arran de la detecció de diferents situacions de falta d’habitatge i altres de precarietat.

Fruit d’aquest estudi, el 2015, s’obre el centre de dia El Kaliu, un espai provisional ubicat al carrer de la Verge de Lloret per donar una primera atenció a aquesta problemàtica. Els beneficiaris del centre de dia El Kaliu són persones que es troben sense llar o amb un habitatge inadequat o insegur, i que resideixen a Lloret de forma habitual.

Majoritàriament els usuaris solen ser homes sols, tot i que s’ha detectat una problemàtica invisibilitzada que afecta dones.

nou centre de dia de lloret de mar 4
L’espai de l’entrada del nou centre de dia.

El servei de centre de dia obrirà inicialment tres dies a la setmana, en horari d’atenció al públic de 9 a 13h, i estarà integrat per dos professionals.

L’exclusió residencial, en els últims anys, agreujada arran de la pandèmia, ha esdevingut una problemàtica cada vegada més estesa a Catalunya i això ha portat les administracions a reforçar els seus recursos per abordar l’atenció a les persones sense llar. El mes de març del 2020 es comptabilitzaven 3.690 persones sense llar ateses per les àrees bàsiques de serveis socials a Catalunya, mentre que a l’octubre del mateix any aquesta dada es va enfilar a 4.458.

El nou centre de dia El Kaliu de Lloret s’ha inaugurat formalment aquest dilluns. El proper dimecres ja obre les portes amb els primers usuaris.

spot_img

El + Vist