21.6 C
Lloret de Mar

Fins al 15 d’octubre, es restringeix la possibilitat de fer foc per prevenir incendis

Del 15 de juny al 15 de setembre està prohibit del tot fer qualsevol tipus de for a menys de 500 metres d'una zona boscosa.

Una part del cartell de la campanya de Protecció Civil
Una part del cartell de la campanya de Protecció Civil

Darreres Notícies

Comença la restricció per fer foc als boscos i en la franja de 500 metres que els envolta, que s’impulsa cada any en aquesta època amb l’objectiu de reduir el risc d’incendis.

La normativa limita la possibilitat de fer foc entre el 15 de març i el 15 d’octubre. Els tres primers mesos i l’últim mes, hi ha alguns casos en què la Generalitat pot atorgar un permís especial si es compleixen unes condicions específiques. Entre el 15 de juny i el 15 de setembre, en canvi, està del tot prohibit fer qualsevol tipus de foc.

Com a acció preventiva, el cap de Protecció Civil a Lloret, Felip Carbonell, ha explicat que abans que arribi aquesta època se solen fer netegen dels terrenys boscosos propers a zones urbanitzades.

Des de la pàgina web de Protecció Civil s’impulsa una campanya per explicar a la gent com pot evitar els incendis. A més, Felip Carbonell s’ha posat a la disposició de tothom que tingui algun dubte al respecte.

spot_img

El + Vist