12.2 C
Lloret de Mar

Gustavo Buesa, l’interventor i el secretari municipal declaren avui

A les dotze del migdia és previst que l'advocat de l'empresari, Carles Monguilod, faci declaracions al respecte.

Els advocats Carles Monguilod i Jordi Gimbernat
Els advocats Carles Monguilod i Jordi Gimbernat

Darreres Notícies

Avui dijous, des de les nou del matí, declaren als jutjats de Blanes l’empresari Gustavo Buesa, el secretari i l’interventor de l’Ajuntament de Lloret de Mar. Tots tres estan investigats en el marc de l’operació Tro. Recordem que van ser detinguts la setmana passada per la Guàrdia Civil. En el cas dels dos funcionaris, van ser arrestats durant vuit hores. Un cop escorcollats els seus despatxos del consistori, van quedar lliures.

servicios profesionales jimenez

En canvi, l’amo de GBI Serveis va ser detingut dimecres  de la setmana passada i va dormir a les dependències de la Guàrdia Civil de Girona. L’endemà, després de respondre les preguntes dels agents, va sortir en llibertat. Buesa haurà de respondre per la comissió de suposats delictes de suborn, tràfic d’influències i frau o exempció il·legal.

En el punt de mira de la investigació hi ha diverses adjudicacions multimilionàries a l’empresa de Buesa. En concret, la Guàrdia Civil posa el focus sobre un contracte del 2007: l’adjudicació a GBI Serveis de la construcció del Centre de Tractament de Residus a Lloret de Mar.

Els agents també investiguen el macrocontracte fet l’any 2011 amb la mateixa empresa per a la gestió de les escombraries i la neteja de platges del municipi. Les dues adjudicacions es van fer quan Xavier Crespo, de CiU, era alcalde de Lloret.

De fet, l’origen de la investigació prové de l’Operació Clotilde que la Guàrdia Civil va fer el 25 de gener de 2013 a l’Ajuntament de Lloret de Mar per presumptes tractes de favor vinculats a la màfia russa. Arran d’aquell episodi, el TSJC ha condemnat Crespo a 9 anys i mig d’inhabilitació i a pagar una multa de 450.000 euros per prevaricació i suborn.

Durant la investigació del cas, ja va aparèixer el contracte d’escombraries signat el 2011 que ara ha centrat l’Operació Tro. Segons l’Agèncis Catalana de Notícies, el fiscal del cas Clotilde ja sospitava que el procés d’adjudicació no va ser del tot transparent perquè GBI va ser l’única empresa que va presentar-se i, també, perquè Crespo coneixia Buesa “des de molt abans de ser alcalde”.

spot_img

El + Vist