6.4 C
Lloret de Mar

Ja no cal test d’antígens per visitar o recollir un familiar d’una residència de gent gran

És una de les principals novetats de les noves mesures anticovid a les residències de gent gran, on a partir d'ara s'autoritza un màxim de tres persones per fer visites.

Entrada de l'hospital sociosanitari - asil Nicolau Font
Entrada de l'hospital sociosanitari - asil Nicolau Font

Darreres Notícies

La residència Asil Nicolau Font de Lloret, així com la resta de residències de Catalunya, ha patit aquests dies canvis en el règim de visites. A partir d’ara, els familiars que vulguin entrar als centres, per visites o per recollir un usuari, ja no caldrà que es facin un test d’antígens.

El govern ha decidit relaxar algunes de les restriccions, perquè la incidència de casos de Covid ha millorat. A més, s’autoritza un màxim de tres persones per fer visites, en lloc de les dues que es permetia fins ara. Això sí, hauran d’anar sempre amb mascareta i se’ls demana que avisin amb 24 hores d’antelació.

D’altra banda, es mantenen els passejos i les sortides, tant les curtes de menys de tres dies, com les més llargues. A més, es recomana que aquestes sortides sempre es facin amb una mateixa bombolla familiar. En el cas de sortides de menys de tres setmanes, ja no caldrà fer cap prova diagnòstica, tot i que hi haurà una vigilància exhaustiva del resident.

Ho ha explicat Ester Garcia, coordinadora assistencial i cap d’àrea d’Infermeria de l’Hospital Sociosanitari de Lloret.

“La diferència més important és que ja no s’ha de fer el test d’antígens als familiars quan els venen a visitar o a recollir”

Ester Garcia

Ester Garcia també explica que, tot i la relaxació de mesures, es fa un control dels pacients en el retorn a la residència. A més, assenyala que les visites continuen sent supervisades pels professionals del centre.

“Sempre se’ls ha de fer un cribratge, on se’ls mira la temperatura i, sobretot, se’ls pregunta si estan vacunats i si han estat en contacte amb algun positiu les últimes 48 hores”

Ester Garcia

Les restriccions en residències de gent gran van entrar en vigor el passat 19 de juliol. Fa un parell de setmanes, però, hi va haver un primer relaxament de restriccions i es van permetre els passejos i sortides de menys de 3 dies. Ara, el govern ha decidit relaxar de nou les mesures.

spot_img

El + Vist