22.5 C
Lloret de Mar
Jaume Dulsat amb mascareta (Ajuntament de Lloret de Mar)

Jaume Dulsat: “Tothom sap que si el Govern no feia alguna cosa en breu, s’hauria pogut descontrolar la situació”

L'alcalde reconeix que no li agraden les noves mesures perquè perjudiquen molt alguns sectors i entén el cansament de la ciutadania, però creu que és necessari fer tot el que sigui possible per frenar la pandèmia.

Jaume Dulsat amb mascareta (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

L’alcalde, Jaume Dulsat, apel·la a la responsabilitat de tota la ciutadania per intentar frenar la pandèmia de la Covid-19. Dulsat reconeix que les noves mesures anunciades pel Govern de la Generalitat no li agraden, però considera que són necessàries davant l’increment de contagis dels últims dies i apunta que cal assumir-les amb resignació.

L’alcalde entén que la ciutadania estigui cansada, perquè, cada vegada que sembla que anem tornant a la normalitat, cal fer un pas enrere.

“Quan sembla que la situació es va normalitzant, però tornes a fer passes enrere, és desmoralitzador i puc entendre el cansament dels ciutadans”

Jaume Dulsat

Tot i que són unes restriccions que perjudiquen molt alguns sectors, especialment als restauradors i a l’oci nocturn, demana comprensió, perquè són mesures necessàries.

“Tothom sap que si el Govern no feia alguna cosa en breu, s’hauria pogut descontrolar la situació, és a dir, que una cosa no ens agradi no vol dir que no sigui l’apropiada”

Jaume Dulsat

Per tant, no hi ha més remei que acceptar les restriccions i, en aquest sentit, l’Ajuntament farà tot el que estigui a les seves mans perquè es compleixin.

“Hem d’assumir-ho i intentar-ho complir amb les màximes garanties possibles”

Jaume Dulsat

Jaume Dulsat insisteix en que la ciutadania ha de ser més responsable que mai i actuar amb seny, sobretot tenint en compte que tenim per davant dues setmanes de festes nadalenques. De fet, és per aquest motiu que el Govern s’ha precipitat a prendre aquesta difícil decisió i aplicar noves mesures.

“Si estiguéssim a 1 de febrer, les decisions serien unes altres, però el Nadal comporta veure més gent de l’habitual i, per tant, apel·lem a la responsabilitat individual i al sentit comú”

Jaume Dulsat

Les mesures anunciades pel Govern català entraran en vigor la nit de dijous a divendres i implicaran el tancament de l’oci nocturn, la reducció a la meitat de l’aforament a l’interior dels establiments de restauració, la limitació a deu persones de les trobades, tant en interiors com en exteriors, i el toc de queda nocturn, entre la una de la matinada i les sis del matí. També es redueix al 70% l’aforament de comerços, esports federats, gimnasos i esdeveniments culturals.

Són unes mesures que s’aplicaran, en principi, durant quinze dies, tot i que l’executiu podria prorrogar-les. Unes mesures que, juntament amb l’impuls de la vacunació i el foment del teletreball han d’aturar l’avenç de la variant òmicron, que ha duplicat els contagis a les portes de Nadal.

spot_img

El + Vist