Dimarts, 19 gener 2021
11.2 C
Lloret de Mar
Irene Rigau

Rigau podria estar al cas de la irregular adjudicació a Escolarest, però la consellera se’n desvincula

L'actual president, Salvador Balliu, valora suspendre el contracte dels menjadors.

Irene Rigau

Darreres Notícies

Els Mossos alerten d’una onada d’estafes amb les vacunes contra la Covid-19

Les vacunes contra la Covid-19 són gestionades pel Departament de Salut i són gratuïtes.

Es presenta l’oferta formativa del SOM per al primer semestre del 2021

Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, assenyala que la formació està pensada per a gent aturada i també per qui està amb un ERTO.

El CH Lloret rep avui l’Igualada, rival directe per la permanència

El partit es juga aquesta nit, a partir de les 21h, al Pavelló Municipal d’Esports. A porta tancada i es podrà seguir a través d’OK Lliga TV.

El CN Lloret participa en l’Open Internacional de Terrassa amb sis nedadors

Han estat Joel Campmajó, Òscar Garcia, Marialek Márquez, Jaume Pardo, Rut Ruiz i Arnau Carnicero.

El passat agrícola i més desconegut de Lloret de Mar

L'exposició “Lloret, zona agrícola KM 0” neix d’una unió d’esforços entre RALL (l’Associació Recull Rural Artesà de Lloret), l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament i l’Arxiu Municipal.

La policia creu que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, podria estar al corrent de l’adjudicació irregular del servei de menjador escolar per part del Consell Comarcal de la Selva. Ho publica el Diari de Girona, que afegeix que, malgrat tot, els agents consideren que no és suficient per imputar-la. Gràcies a les gravacions telefòniques s’ha sabut que la consellera va ordenar a l’aleshores president del Consell, Robert Fauria, que resolgués la polèmica amb l’AMPA de Vilobí d’Onyar pel temor que el cas pogués afectar el president Artur Mas en el debat del Parlament. En la conversa enregistrada el setembre del 2012, Rigau amenaçava Fauria de retirar-li la competència i tornar-la al Departament d’Ensenyament, cosa que va fer tres dies després amb Vilobí. Les dades i les proves de què disposa la policia tributària li fan sospitar que la conseller podia estar al corrent de les irregularitats l’adjudicació a Escolarest, però conclouen que el que tenen no és suficient per sostenir una imputació penal.

El Departament d’Ensenyament va emetre ahir un comunicat assegurant que els últims tres cursos escolars ha reduït el cànon de despeses de gestió que cobren els consells comarcals per als menjadors escolars del 5% al 3’5%. I, a més, la consellera s’ha volgut desvincular del presumpte concurs fraudulent del Consell Comarcal de la Selva indicant que la seva recomanació va ser que la licitació es fragmentés en lots per poder atendre millor les demandes específiques de les escoles.

El Diari de Girona també publica que l’actual president del Consell, Salvador Balliu, diu que valora suspendre el contracte dels menjadors. A més a més, el responsable de l’ens reconeix que alguns membres de la mesa de contractació estaven al cas de les irregularitats i que el van enganyar. Davant d’això, Balliu assegura que se sent ofès. El rotatiu també inclou opinions dels diferents grups de l’oposició, entre ells el lloretenc Enric Martínez, representant del PPC. Totes les formacions afirmen que en el seu moment no van veure clar el contracte i estava clar que el plec de condicions estava fet a mida. Així mateix, l’AMPA de Caldes i la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) també havien alertat que el concurs estava fet a mida.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".