22.6 C
Lloret de Mar

Rigau podria estar al cas de la irregular adjudicació a Escolarest, però la consellera se’n desvincula

L'actual president, Salvador Balliu, valora suspendre el contracte dels menjadors.

Irene Rigau
Irene Rigau

Darreres Notícies

La policia creu que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, podria estar al corrent de l’adjudicació irregular del servei de menjador escolar per part del Consell Comarcal de la Selva. Ho publica el Diari de Girona, que afegeix que, malgrat tot, els agents consideren que no és suficient per imputar-la. Gràcies a les gravacions telefòniques s’ha sabut que la consellera va ordenar a l’aleshores president del Consell, Robert Fauria, que resolgués la polèmica amb l’AMPA de Vilobí d’Onyar pel temor que el cas pogués afectar el president Artur Mas en el debat del Parlament. En la conversa enregistrada el setembre del 2012, Rigau amenaçava Fauria de retirar-li la competència i tornar-la al Departament d’Ensenyament, cosa que va fer tres dies després amb Vilobí. Les dades i les proves de què disposa la policia tributària li fan sospitar que la conseller podia estar al corrent de les irregularitats l’adjudicació a Escolarest, però conclouen que el que tenen no és suficient per sostenir una imputació penal.

El Departament d’Ensenyament va emetre ahir un comunicat assegurant que els últims tres cursos escolars ha reduït el cànon de despeses de gestió que cobren els consells comarcals per als menjadors escolars del 5% al 3’5%. I, a més, la consellera s’ha volgut desvincular del presumpte concurs fraudulent del Consell Comarcal de la Selva indicant que la seva recomanació va ser que la licitació es fragmentés en lots per poder atendre millor les demandes específiques de les escoles.

El Diari de Girona també publica que l’actual president del Consell, Salvador Balliu, diu que valora suspendre el contracte dels menjadors. A més a més, el responsable de l’ens reconeix que alguns membres de la mesa de contractació estaven al cas de les irregularitats i que el van enganyar. Davant d’això, Balliu assegura que se sent ofès. El rotatiu també inclou opinions dels diferents grups de l’oposició, entre ells el lloretenc Enric Martínez, representant del PPC. Totes les formacions afirmen que en el seu moment no van veure clar el contracte i estava clar que el plec de condicions estava fet a mida. Així mateix, l’AMPA de Caldes i la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) també havien alertat que el concurs estava fet a mida.

spot_img

El + Vist