17.2 C
Lloret de Mar
Jordi Armadans

La Fundació per la Pau planteja una Catalunya independent sense exèrcit

Jordi Armadans

Darreres Notícies

La Fundació per la Pau planteja que, si es crea un nou estat català, aquest tingui un sistema de seguretat sense exèrcit. D’això parlarà demà al vespre, a Lloret, el director de l’entitat, Jordi Armadans, que defensa que molts estats d’Europa, si nasquessin avui en dia, no tindrien exèrcit. De fet, tot i que són pocs, hi ha alguns països que no tenen exèrcit, com Islàndia o Costa Rica.

Armadans critica que la tradició de molts i molts anys fa pensar que un estat no pot ser segur sense un exèrcit, però recorda que poques vegades els militars serveixen per defensar un territori d’atacs externs, mentre que molts cops sí que d’utilitzen per reprimir el poble.

El director de la Fundació per la Pau reconeix que hi ha diferents amenaces, com ara la delinqüència internacional, els crims organitzats o les guerres electròniques i per això cal tenir un pla de seguretat; però insisteix en què la millor opció no és militar, sinó que cal tenir uns bons cossos d’intel·ligència i cossos civils per dissuadir situacions d’agressió.

Armadans remarca que fins ara Catalunya ha fet una feina molt bona per fomentar la pau i està convençut que si s’independitza aquesta tasca es podrà multiplicar.

Jordi Armadans posa una altra xifra sobre la taula: al món hi ha un total de 20 milions de soldats. I es pregunta si solucionen algun problema, tenint en compte tota la delinqüència que hi ha arreu.

La xerrada del director de la Fundació per la Pau sobre com hauria de ser la seguretat en una Catalunya independent es farà demà, a les vuit del vespre, a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist