7.2 C
Lloret de Mar

La Generalitat obre un procés d’audiència pública per al futur traçat de la C-32 fins a Lloret de Mar

La Generalitat de Catalunya impulsarà un procés d’audiència pública sobre el projecte de perllongament entre Blanes i Lloret de Mar de la carretera C-32, presentat el passat 6 de març. Tal i com ha anunciat el departament de Territori i Sostenibilitat, l’audiència, que s’iniciarà entre el 7 i el 10 d’abril i tindrà una durada de […]

Actual ramal de la C-32, que arriba a Blanes
Actual ramal de la C-32, que arriba a Blanes

Darreres Notícies

La Generalitat de Catalunya impulsarà un procés d’audiència pública sobre el projecte de perllongament entre Blanes i Lloret de Mar de la carretera C-32, presentat el passat 6 de març.

servicios profesionales jimenez

Tal i com ha anunciat el departament de Territori i Sostenibilitat, l’audiència, que s’iniciarà entre el 7 i el 10 d’abril i tindrà una durada de 30 dies, obrirà un diàleg entre administracions, la ciutadania i la societat civil, permetent presentar noves al·legacions al projecte. Una vegada finalitzada l’audiència pública, les al·legacions trameses al Departament de Territori i Sostenibilitat seran contestades en un període màxim d’un mes, aproximadament fins el 15 de juny.

La figura de l’audiència pública no està recollida en cap precepte legal i se celebra per decisió voluntària de la Generalitat, apel·lant als principis de transparència, de dret a la informació i de participació ciutadana. El perllongament de la C-32 ja va passar pel preceptiu procés d’informació pública i té la Declaració d’Impacte Ambiental aprovada, la vigència de la qual va ser ratificada a finals de 2014 per la Ponència Ambiental.

La Generalitat celebrarà audiències públiques als ajuntaments de Lloret de Mar, Blanes i Tordera, que són els afectats pel pas de la infraestructura.

El nou traçat del tram Blanes – Lloret de la C-32 redueix en un 40% l’impacte ambiental respecte el projecte original de l’any 2000. El més significatiu és el seu redimensionament, ja que s’abandonen els 2 carrils per banda previstos originalment. El ramal estarà format en la major part del recorregut per tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb els sentits de circulació separats per una mitjana per afavorir la seguretat viària.

Igualment, s’incorporen un seguit de mesures per afavorir la integració paisatgística i la permeabilitat de la infraestructura, com ara nous viaductes i falsos túnels o talussos més verticals que redueixen el consum de territori.

Aquest és el contingut de la nota de premsa, publicada aquest 20 de març al web del departament de Territori i Sostenibilitat (premsa.gencat.cat).

Manifestació aquest diumenge a Blanes, per la presència del conseller Vila

Cal afegir que aquest diumenge, 22 de març, el conseller Santi Vila serà a Blanes per inaugurar les obres del port esportiu i participar en un acte electoral de CiU. Per aquest motiu s’ha convocat, a través del grup de Facebook “Aturem la C-32“, una concentració de rebuig al projecte de prolongació de l’autopista. La protesta serà a partir de les 12:30 h a la plaça dels Dies Feiners, de la població veïna.

spot_img

El + Vist