20.1 C
Lloret de Mar
Unes persones passejant amb la mascareta posada

La mascareta deixarà de ser obligatòria a l’aire lliure, a partir d’aquest dissabte

L'incompliment de dur la mascareta en els llocs on seguirà sent obligatori podrà comportar sancions de fins a 100 euros.

Unes persones passejant amb la mascareta posada

Darreres Notícies

Arriba un moment molt esperat. A partir d’aquest dissabte, les mascaretes deixaran de ser obligatòries en espais exteriors. Tot i això, caldrà tenir en compte una sèrie de normes.

A l’aire lliure, si hi ha una distància mínima d’un metre i mig o si s’està amb persones del nucli de convivència, no caldrà portar-la. En cas contrari, s’haurà de fer ús de la mascareta, que continuarà sent obligatòria en espais tancats i en el transport públic.

També caldrà portar-la quan es participi en esdeveniments multitudinaris, encara que sigui a l’aire lliure, amb la gent dreta. En canvi, si el públic està assegut i es garanteix la distància de metre i mig, no caldrà portar-ne.

Cal destacar que els usuaris de residències on el 80% tingui la pauta completa de vacunació, tampoc hauran de portar mascareta. En qualsevol cas, sí que continuarà sent obligatòria per als treballadors del centre i també per als visitants.

L’incompliment de dur la mascareta en els llocs on seguirà sent obligatori podrà comportar sancions de fins a 100 euros.

spot_img

El + Vist