27.7 C
Lloret de Mar
La mascareta ja és obligatòria sempre

La mascareta ja és obligatòria sempre que sortim al carrer

El Govern català sancionarà amb 100 euros les persones majors de 6 anys que no duguin la mascareta en espais públics, encara que hi hagi distància.

La mascareta ja és obligatòria sempre

Darreres Notícies

La mascareta ja és obligatòria sempre que sortim al carrer. El Govern català va aprovar ahir la mesura, que obliga a dur la mascareta encara que hi hagi prou distància. La sanció per incompliment serà de 100 euros.

La mascareta és obligatòria a l’aire lliure i en interiors oberts al públic per a majors de 6 anys. La norma general és que tothom surti de casa amb la mascareta posada i, quan la naturalesa de l’activitat ho faci incompatible, les persones se la poden treure. Per exemple, les activitats en casals d’estiu dels infants o per fer esport. Pel que fa a la platja, la consellera ha destacat la importància d’arribar-hi amb la mascareta, tot i que no caldrà posar-se-la per banyar-se ni per prendre el sol.

Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, que fa una crida a mentalitzar-se de la necessitat de dur mascareta i ha remarcat que les sancions per no respectar la llei de Salut Pública són de 100 euros. Tot i així, la consellera ha matisat que l’objectiu no és posar sancions, sinó que hi hagi un canvi d’hàbits i la ciutadania sigui conscient de la importància de posar-se la mascareta perquè tots som transmissors potencials.

Una mesura que la regidora de Salut Pública de Lloret, Jennifer Pérez, veu bé, tot i que sempre que sigui flexible amb les situacions en què és incompatible portar la mascareta.

spot_img

El + Vist