17.7 C
Lloret de Mar
Uns veïns participant al segon cribratge (Ajuntament de Lloret de Mar)

La situació epidemiològica a Lloret de Mar és molt favorable

Al cribratge que es va fer a Lloret la setmana passada, hi van participar 430 persones asimptomàtiques i només es van detectar dos casos positius.

Uns veïns participant al segon cribratge (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

La situació epidemiològica a Lloret de Mar és molt favorable. Ho assegura la directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa, la doctora Cristina Castellà, arran del cribratge que es va fer la setmana passada a la vila.

Era el segon cop que es feia la prova a Lloret i hi van participar 430 persones que no tenien cap símptoma. D’aquestes, només dues van donar positiu. Una dada molt bona que implica que, de moment, no caldrà fer un tercer cribratge. Tot i així, caldrà estar atents al que passi els propers mesos, quan es preveu un increment de visitants a la destinació.

“La certesa que la situació epidemiològica actual és molt favorable”

Cristina Castellà

El cribratge ja s’havia fet dues setmanes abans amb un miler de participants i el nombre de positius havia estat superior a l’1%.

La doctora Castellà assegura que els dos cribratges han anat molt bé per millorar la situació epidemiològica a Lloret de Mar, que era força dolenta. “El primer cribratge va tallar molts contagis que hauríem tingut de forma asimptomàtica i que haurien donat molts problemes i molts casos greus. El segon cribratge ens ha donat una visió de la situació actual”, ha explicat.

“Els casos positius que detectem són gairebé 10 vegades menys dels casos positius que teníem fa cinc setmanes”

Cristina Castellà

Dia a dia sembla que la situació va millorant arreu gràcies al fet que cada cop hi ha més persones vacunades. La doctora Castellà recorda que és important que tothom es vacuni. Ara ja poden demanar cita les persones entre 45 i 49 anys (clica aquí). I també seguir sent responsables, ja que ara començarà la temporada turística a Lloret de Mar.

“És una situació de calma tensa, perquè ens ve la temporada i cal ser molt prudents per no esgarriar aquesta situació favorable”

Cristina Castellà

El sector sanitari està molt cansat per l’acumulació de feina dels últims mesos, des que va esclatar la pandèmia. Tot i així, són optimistes i segueixen al peu del canó en el que esperen que sigui la recta final de la lluita contra la pandèmia.

spot_img

El + Vist