19 C
Lloret de Mar
Fent una prova al servei Test Covid (Ajuntament de Lloret de Mar)

L’Ajuntament demana a la Generalitat, a partir d’una moció de Força Lloret, que faci cribratges gratuïts al sector turístic

La intenció és fomentar que els treballadors es facin tests d'antígens de manera periòdica per incrementar la sensació de seguretat de la clientela.

Fent una prova al servei Test Covid (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

L’Ajuntament vol fomentar que els treballadors dels sectors turístics de Lloret es facin cribratges per detectar possibles casos asimptomàtics. Per això instarà la Generalitat que inclogui els col·lectius d’hotelers, restauradors i comerciants en un programa que du a terme en col·laboració amb el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya.

Aquest programa és voluntari i gratuït, però només s’adreça als treballadors del lleure educatiu d’estiu. A més, inclou només persones entre 16 i 40 anys; i també adolescents de 10 a 15 anys acompanyats d’un adult responsable.

El tema l’ha posat sobre la taula Força Lloret, amb una moció que demanava que s’impulsés un Programa municipal de tests d’antígens subvencionat per l’Ajuntament. L’equip de govern, però, ha presentat una esmena que modifica la proposta, de manera que en lloc d’impulsar el programa, es demana a la Generalitat que inclogui els empleats dels sectors hoteler, de restauració i de comerç en aquesta via de cribratge independentment de l’edat. Això sí, sempre han de ser persones asimptomàtiques i que no hagin estat contacte estret d’un positiu.

Sigui com sigui, segons Força Lloret el cribratge en aquests sectors turístics ha de fomentar que la clientela se senti més segura i, d’aquesta manera, s’acceleri la reactivació econòmica a la vila. Per fer-ne difusió, si la proposta prospera, tots els establiments que hi participin tindran un distintiu en un lloc visible perquè els clients sàpiguen que els empleats es fan tests d’antígens de manera periòdica.

spot_img

El + Vist