4.2 C
Lloret de Mar
Un moment de l'espectacle de drons de divendres passat

L’Ajuntament estudia si segueix o no el festival de drons

Després de l'accidentat espectacle de divendres passat, el Consistori analitza què va passar i decidirà en els propers dies si segueix el festival o si el cancel·la. Cs ha demanat que se suspengui.

Un moment de l'espectacle de drons de divendres passat

Darreres Notícies

L’Ajuntament estudia si tira endavant el festival de drons o si, per contra, el suspèn definitivament. La primera sessió es va fer divendres passat i va ser molt accidentada, va provocar un retard molt gran i, finalment, no va ser tan lluïda com havia de ser. Tot plegat va generar moltes crítiques del públic, que s’havia aglomerat a la platja.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, ha remarcat que l’empresa encarregada de l’espectacle és una de les dues més importants de l’Estat espanyol en aquest camp i que mai no havien tingut un problema similar. De fet, segons Orobitg, els assajos havien sortit tots bé.

“S’havien fet 15 vols previs, que havien funcionat adequadament, i a dia d’avui les circumstàncies que van comportar que tinguéssim aquell problema divendres no estan determinades”

Jordi Orobitg

El problema es va originar dos minuts abans de l’inici de l’espectacle quan van començar a fallar alguns drons. El regidor matisa que els aparells, d’un cost de 1.500 euros cadascun, no van caure al mar, sinó que van descendir en perdre el senyal per evitar accidents.

“La unitat perd la senyal de geolocalització i per una maniobra de seguretat, descendeix per evitar una col·lisió amb un altre dron o, fins i tot, amb el públic”

Jordi Orobitg

En aquell moment, l’organització va haver de prendre una decisió molt complicada, amb tota la pressió que comportava tenir la platja plena de públic.

Tal com ha explicat el regidor, finalment es va fer la funció, però amb una quantitat molt inferior de drons, que va deslluir completament l’espectacle.

“L’espectacle va comptar amb menys de 50 unitats i lògicament el que la gent podia percebre no tenia la resolució prevista”

Jordi Orobitg

Ara l’Ajuntament i l’empresa estan analitzant què va poder passar, sense descartar cap hipòtesi, i en els propers dies hauran de prendre una decisió sobre el futur del festival, on també caldrà tenir en compte la complicada situació de pandèmia que vivim.

Jordi Orobitg ha matisat que el conjunt dels nou espectacles programats inicialment pels divendres de juliol i agost tenia un cost previst de 91.500 euros més IVA, el 68% dels quals finançats amb una subvenció de la Diputació de Girona.

“És una subvenció finalista, és a dir, els diners s’han de destinar a fer això o no es pot fer res”

Jordi Orobitg

El Lloret Drone Festival ja va començar amb polèmica, després que s’hagués d’ajornar dues setmanes pel retard d’un permís de l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria, que depèn del Ministeri de Transport.

Per tot plegat, i tenint en compte que Lloret és un dels municipis més afectats per la cinquena onada de la pandèmia, des de Cs han enviat un comunicat en què demanen que se suspengui el festival fins que es pugui garantir la qualitat que Lloret es mereix. El portaveu del principal grup de l’oposició és Jordi Hernández.

“Són tantes les qüestions i els punts negres sobre aquest tema que, atès com estem i en plena 5a onada, creiem que el més intel·ligent és cancel·lar perquè molt poc tenim a guanyar ja”

Jordi Hernández

A més, Cs vol que l’empresa indemnitzi l’Ajuntament per la mala imatge ocasionada.

La formació taronja, a l’oposició, a través d’un comunicat, ha assegurat que l’esdeveniment “avergonyeix a tots els lloretencs” i creu que el preu del festival, que supera els 100.000 euros, “no es correspon amb la qualitat de l’espectacle”.

Ciutadans considera, a més, que la gestió d’aquest esdeveniment ha estat “un desastre” i critica que l’equip de govern hagi anunciat la celebració del Drone Festival sense disposar dels permisos necessaris, fet que va provocar que s’ajornés dues setmanes.

Davant d’això, el partit assenyala que l’espectacle no pot seguir endavant. I en aquest sentit, demana que l’empresa indemnitzi a l’Ajuntament per què no s’assoleixen, segons ells, els objectius esperats, com “l’atracció de talent, l’impuls a l’economia local i el reposicionament de la marca de Lloret de Mar”.

Ciutadans espera que la que qualifiquen com a un “mala gestió” del festival desemboqui en responsabilitats polítiques.

spot_img

El + Vist