29.9 C
Lloret de Mar
L'Ajuntament fa 60 auditories energètiques a llars vulnerables

L’Ajuntament fa 60 auditories energètiques en llars vulnerables

L'objectiu és evitar la pobresa energètica i assessorar i donar ajudes per adequar els habitatges i disminuir les factures de llum, gas i aigua.

L'Ajuntament fa 60 auditories energètiques a llars vulnerables

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret està fent, aquests dies, una seixantena d’auditories energètiques a llars vulnerables.

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, explica que aquestes auditories es fan en pisos de borsa de lloguer social de l’Oficina Local d’Habitatge i també en aquells casos que es detecten a través de Serveis Socials que tinguin, per exemple, un habitatge molt precari, amb electrodomèstics vells o que es trobin amb factures energètiques molt elevades.

Les auditories les fan tècnics especialitzats amb un mínim de tres visites a la llar: es fa un qüestionari a la unitat familiar per saber com actuen; s’instal·la un monitor de consum elèctric i es valora, durant dues setmanes, el consum energètic de la llar, i s’estudien també les factures d’aigua, llum i gas; amb la informació recopilada, es donen els consells adients en funció dels hàbits de consum de la família i el tipus d’instal·lació que tinguin.

En aquestes visites, també es fa un cop d’ull per comprovar que l’habitatge estigui en bones condicions; per exemple, mirar si hi ha humitat o si les finestres aïllen bé.

“Si les finestres no tanquen bé o si no són de doble vidre, s’escapa l’escalfor”

Jennifer Pérez

La regidora considera que és molt positiu poder fer aquestes auditories.

“Quan posem un pis a la borsa social d’habitatge cal que estigui en bones condicions i, per tant, és important poder fer aquestes auditories”

Jennifer Pérez

Les auditories es duen a terme a través del Programa d’Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Diputació de Girona, al qual el consistori està adherit des del 2018. L’objectiu és sensibilitzar la població sobre la despesa i l’eficiència energètica de les llars, i reduir els costos de subministraments.

A banda de l’assessorament i el material més senzill, la Diputació de Girona també atorga una subvenció per comprar productes de cost elevat que poden millorar l’estalvi energètic d’algunes de les llars auditades. El 2020, per exemple, es van poder comprar 10 neveres, 15 deshumidificadors i 15 radiadors. Aquest 2021, el consistori ha sol·licitat una nova subvenció per comprar 8 neveres i 16 radiadors amb termòstat.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img