7.4 C
Lloret de Mar

L’Aurora denuncia que es deixi accedir a dependències municipals a persones denunciades pel seu comportament assetjador

Maite Rodríguez i Conxa Alférez han intervingut al ple d'aquest dilluns per fer arribar el seu malestar a l'Ajuntament.

Maite Rodríguez, de L'Aurora, al ple
Maite Rodríguez, de L'Aurora, al ple

Darreres Notícies

Maite Rodríguez i Conxa Alférez, membres de l’Aurora, han intervingut al pel d’aquest dilluns, a l’apartat de precs i preguntes, per demanar per quin motiu a Lloret de Mar, “una ciutat que es declara feminista i lliure de violències, es permet l’ús d’equipaments municipals, per exemple el Teatre, a persones que han estat denunciades a l’Ajuntament pel seu comportament assetjador i masclista”.

“Per què es permet l’entrada a equipaments municipals a persones que han estat denunciades a l’Ajuntament pel seu comportament assetjador i masclista?”

Maite Rodríguez
servicios profesionales jimenez

L’equip de govern ha reconegut que fa un temps es va registrar una denúncia contra un usuari del Teatre i ha assegurat que té completa confiança en el que explica la víctima. Però, malauradament, han assegurat que no hi ha cap via legal per poder impedir l’entrada de l’home a l’equipament.

El regidor del Teatre, Albert Robert, ha explicat que, de fet, fins ara no ha tornat a posar-hi els peus, però que aviat tornarà a entrar-hi per la insistència de la entitat a la qual pertany. Tot i que s’ha mostrat molt contrari a aquest fet, el regidor ha insistit en què no tenen cap manera per imposar una sanció.

L’alcalde, Jaume Dulsat, també ha intervingut per mostrar la seva confiança envers la víctima i insistir en què no han trobat la forma de poder sancionar la persona denunciada.

“No hem trobat la manera de poder castigar o sancionar aquesta persona, tot i que l’opinió de la persona assetjada, per a mi, té tota la credibilitat del món”

Jaume Dulsat

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, ha assegurat que de seguida es va convocar la comissió d’Igualtat i es van fer les entrevistes pertinents amb la persona assetjada, amb testimonis i amb la persona denunciada. La regidora ha argumentat per intentar trobar solucionar per a futurs casos, s’ha encarregat a la consultoria que està preparant el Pla d’Igualtat que redacti també també un reglament que prevegui que es pugui sancionar tant als treballadors com als usuaris externs de totes les dependències municipals de Lloret, “perquè el problema que hi ha ara és que no es pot aplicar a cap usuari extern”.

“Es va determinar que l’Ajuntament no tenia cap instrument normatiu per poder sancionar aquella persona”

Jennifer Pérez

Tot i que el reglament no podrà aplicar-se de manera retroactiva, Jennifer Pérez confia en què serà una eina molt positiva. Un reglament que Pérez espera tenir enllestit al gener.

L’Aurora ha lamentat que hagi de ser la víctima qui hagi de canviar la seva manera de fer en el dia a dia, perquè aquesta persona tornarà a entrar al Teatre. I ha acusat l’equip de govern de ser poc valents. Per acabar, ha desitjat no haver de tornar mai més a demanar res “en una ciutat que s’ha declarat feminista”.  

spot_img

El + Vist