16.5 C
Lloret de Mar
Mohamed Houli Chemlal, únic terrorista supervivent dels atemptats del 17-A (EFE)

L’empresa lloretenca Servimed va traslladar l’únic terrorista supervivent dels atemptats del 17-A

Per encàrrec de la Guàrdia Civil, l'empresa va traslladar Mohamed Houli Chemlal fins a l'Audiència Nacional, a Madrid.

Mohamed Houli Chemlal, únic terrorista supervivent dels atemptats del 17-A (EFE)

Darreres Notícies

La sèrie documental 800 metros de Netflix se centra en els dos atemptats terroristes que va patir Catalunya el 17 d’agost del 2017: un a La Rambla de Barcelona i l’altre a Cambrils.

Nosaltres avui parlem d’aquesta sèrie i dels atemptats perquè qui va encarregar-se de traslladar l’únic terrorista supervivent fins a Madrid va ser l’empresa lloretenca Servimed.

Amb una ambulància medicalitzada, van haver de traslladar el terrorista des de la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca fins a l’Audiència Nacional a Madrid. Segons explica Enric Martínez, propietari de Servimed, els van encarregar el trasllat sense dir-los de què es tractava fins a l’últim moment.

“Un cop a la comandància, un comandament ens va dir que havíem de traslladar aquest pacient fins a l’Audiència Nacional de Madrid i va ser quan ens van indicar que es tractava d’un dels terroristes de l’atemptat de Barcelona”

Enric Martínez

El lloretenc ha explicat que tenen un conveni amb la Guàrdia Civil per posar l’ambulància quan fan les proves de tir amb arma de foc i arran d’aquesta relació els van fer l’encàrrec. Cal tenir en compte que, en tractar-se d’un trasllat fora de Catalunya, no podia anar a càrrec del SEM.

Per a Enric Martínez, va ser una feina complicada, ja que se’ls va plantejar un dilema important.

“És un dels enfrontaments de sentiments més grossos que hem tingut, perquè havíem de veure què predominava: la nostra professionalitat o els nostres sentiments d’odi profunds cap a aquella persona pel que havia fet”

Enric Martínez

L’ambulància de Servimed i el mateix Enric Martínez apareixen, breument, al primer capítol de la sèrie documental 800 metros, que ja es pot veure a Netflix i que reflexiona sobre per què uns joves suposadament integrats a la societat van decidir morir matant en els atemptats del 17-A i ofereix una reconstrucció detallada dels fets.

spot_img

El + Vist