Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Concentració del 8M a la plaça de la Vila

Les dones de Lloret reivindiquen els seus drets durant la commemoració del 8M a la vila

L'Aurora i Kellys Unión Cataluña van fer una concentració a la plaça de la Vila i l'Ajuntament i el col·lectiu de Pintors de Lloret inauguren l'exposició 'Mirades de dona' a la Casa de la Cultura.

Concentració del 8M a la plaça de la Vila

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Jornada reivindicativa a Lloret de Mar el Dia Internacional de la Dona. Més d’un centenar de persones es van concentrar divendres a la tarda a la plaça de la Vila arran de la convocatòria de l’associació l’Aurora i Kellys Unión Cataluña.

De la mà de Conxa Alférez, van llegir un manifest molt reivindicatiu i crític amb la societat actual, sota el lema Cap pas enrere.

Concentració del 8M a la plaça de la Vila (NRLL)

Més tard, la commemoració de l’efemèride es va traslladar a la Casa de la Cultura, on es va inaugurar una exposició titulada Mirades de Dona. En aquest cas, la regidora de la Dona, Mònica Cunill, va llegir el manifest institucional de l’Institut Català de la Dona, que també reivindicava una societat més justa i igualitària.

Inauguració de l’exposició i lectura del manifest (NRLL)

El manifest també va posar de relleu que la Generalitat, a través de l’ICD, està a punt d’aprovar el Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2019-2022, que preveu actuacions en tots els àmbits. L’objectiu del pla és instaurar mesures per incorporar la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques del Govern català i lluitar per acabar amb la violència masclista. Aquest pla, segons el manifest, ha d’enfortir el Consell Nacional de Dones de Catalunya i les gairebé 400 entitats que en formen part.

Dones observant alguns dels quadres exposats (NRLL)

Pel que fa l’exposició Mirades de dona, està formada per obres de lloretenques, totes dones. La presidenta del col·lectiu de Pintors de Lloret, Stella González, apunta que és molt enriquidor veure com dones que durant anys han estat a l’ombra dels homes ara es dediquen a les seves passions, com la pintura.

La mostra es pot visitar a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura fins a finals de març.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.