26.4 C
Lloret de Mar
Donació al Teatre, del passat 22 de gener

Les reserves de sang cauen un 20% pel desconfinament i Setmana Santa

Lloret de Mar acull la setmana vinent unes jornades de donació al Centre Cívic del Rieral (dijous, de 16 a 21h) i al Teatre Municipal (divendres, matí i tarda).

Donació al Teatre, del passat 22 de gener

Darreres Notícies

Lloret de Mar acollirà la setmana que ve una nova campanya de donació de sang. Es fa una crida a la població perquè doni sang, en una època de l’any en què les reserves cauen un 20%, després de la Setmana Santa.

El pla de desconfinament de Catalunya ha fet baixar les donacions de sang aquests últims dies i és que, des que es va flexibilitzat la mobilitat, el nombre de persones que s’han apuntat a donar sang ha anat baixant cada dia. Es per aquest motiu que des del Banc de Sang demanen el suport a la ciutadania, perquè els centres hospitalaris mantenen les mateixes necessitats pels malalts.

Sang per Pasqua

La promotora del Banc de Sang de Girona, Meritxell Casacuberta, exposa que “tenim les reserves baixes, per només sis dies, quan la dada òptima són 10”.

“No veiem un repunt en breu de les reserves de sang”

Meritxell Casacuberta

Els interessats en donar sang, ho podran fer dijous de la setmana que ve, 15 d’abril, al Centre Cívic del Rieral, de quatre de la tarda a nou de la nit. També es podrà donar sang el divendres, al Teatre Municipal. Serà en horari de matí, de dos quarts de deu a dues, i de tarda, de dos quarts de quatre a set. En la campanya anterior es van recollir 250 donacions de sang i 9 de plasma a Lloret.

Per participar en la campanya de donació, cal reservar hora, a través del web donarsang.gencat.cat. Pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

spot_img

El + Vist