15.6 C
Lloret de Mar

L’Horta Les Alegries, una nova aposta a Lloret per al quilòmetre zero

L'Albert Santiago i l'Àlex Lechuga han recuperat un hort per dedicar-se al que sempre han volgut: ser pagesos i trencar una llança a favor del col·lectiu LGTBIQ+ a la pagesia.

Albert Santiago i Àlex Lechuga, a l'Horta Les Alegries
Albert Santiago i Àlex Lechuga, a l'Horta Les Alegries

Darreres Notícies

Horta Les Alegries. Aquest és el nom que han escollit Albert Santiago i Àlex Lechuga per al seu nou hort.

servicios profesionales jimenez

Els dos lloretencs fa temps que volen dedicar-se al sector primari i, de moment, han adaptat unes terres molt properes a l’ermita de Les Alegries, just darrere del supermercat Aldi, al camí que puja cap al Condado del Jaruco.

L'Albert collint a l'horta
L’Albert collint a l’horta

El fet de treballar la terra a Lloret de Mar i, a sobre, poder-ho fer amb vistes a l’ermita omple d’alegria els dos joves, que les últimes setmanes les han dedicat a treballar intensament per poder recuperar aquesta antiga horta i plantar-hi productes diversos, com ara albergínies, cogombres, carbassons, mongeta tendra, carbasses o tomaqueres.

L'Àlex treballant les tomaqueres
L’Àlex treballant les tomaqueres

Albert Santiago reconeix que en un inici tenien pensat fer de ramaders, però quan els va sortir l’oportunitat de plantar en aquesta horta no van pensar-s’ho dues vegades.

“Hem volgut començar aquest projecte per poder fer realitat el nostre somni de ser pagesos i perquè no es perdi l’agricultura a Lloret de Mar que tan important ha sigut fa tants anys”

Albert Santiago

La intenció és fer créixer el projecte i, algun dia, també tenir cabres per pasturar i fer llet. A més, també volen complementar la venda de producte de quilòmetre zero amb activitats pedagògiques adreçades a infants i famílies.

“La idea seria créixer i fomentar, pedagògicament, d’on ve el producte de proximitat”

Àlex Lechuga

A banda de recuperar aquestes terres, els dos pagesos lloretencs també volen trencar una llança a favor del col·lectiu LGTBIQ+ en el món de l’agricultura.

hort les alegries 2
L’horta Les Alegries

Tot plegat, combinat, sens dubte, amb la colla gegantera, que asseguren que seguirà molt activa i que no els costarà combinar els dos projectes, perquè tots dos els apassionen.

spot_img

El + Vist