6.7 C
Lloret de Mar
El llaç de la rotonda s'ha pintat de negre en senyal de dol

Lloret de Mar decreta tres dies de dol per l’accident de globus de Turquia

El consistori ha pintat el llaç de la rotonda de negre en senyal de dol per la mort de dues veïnes en un accident de globus a la Capadòcia.

El llaç de la rotonda s'ha pintat de negre en senyal de dol

Darreres Notícies

Lloret de Mar està de dol. L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial, arran de la mort de dues veïnes del municipi, aquest dimarts, en un accident de globus a Turquia. A més, més de mig miler de persones van fer un emotiu minut de silenci ahir al vespre a la Plaça de la Vila per mostrar el seu condol a les famílies de les víctimes i també per donar suport a les dones que encara són a Turquia, esperant poder tornar a casa tan aviat com sigui possible.

A banda de les víctimes mortals, hi va haver tres dones ferides que van haver de ser ateses a l’hospital, tot i que una d’elles va ser donada d’alta ahir mateix i les altres dues estan estables i, afortunadament, no es tem per la seva vida.  

El grup el formaven 22 dones de Lloret, que havien sortit de viatge la matinada de dilluns i es disposaven a passar tota la setmana en terres turques. Ahir a primera hora del matí es van enfilar en un globus aerostàtic a la Capadòcia, per gaudir de les vistes aèries d’aquesta regió muntanyosa, que compta amb formacions geològiques curioses.

L’aparell es va enlairar ahir a quarts de vuit del matí des de les runes de Zelve, al municipi d’Avanos, i una hora i mitja més tard va haver de fer un aterratge d’emergència a la localitat de Kabajk. Un tràgic aterratge, que, com hem dit, va causar la mort de dues de les tripulants. 

Amb motiu de l’accident, l’alcalde va decretar tres dies de dol oficial. A més, el llaç de la rotonda s’ha pintat de negre.

“Des del punt de vista local és molt dur i des del municipi hem decretat tres dies de dol”

Jaume Dulsat

Tant la Generalitat com l’Ajuntament, s’han posat a disposició de les famílies de les víctimes i de la resta de dones que conformaven el grup, tot de Lloret. La consellera d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Meritxell Serret, ha explicat que la prioritat ha estat, des del primer moment, ajudar a les persones afectades.

“El que hem vetllat des de les institucions és mirar de fer tot el seguiment i acompanyament a les persones afectades in situ i també a les seves famílies i posar-nos a la seva plena disposició per superar la situació”

Meritxell Serret

En una compareixença aquest dimarts a la tarda, la consellera demanava màxim respecte tant per les víctimes mortals i les seves famílies com per la resta de dones que participaven en el viatge.

“Hem procurat ser molt curosos amb la informació, avantposar sempre el respecte a les persones afectades en aquest accident i a les famílies de les víctimes”

Meritxell Serret

Arran del decret de tres dies de dol, s’han suspès totes les activitats programades a la vila des d’ahir fins divendres al migdia, com ara la xerrada amb motiu del Dia mundial contra el càncer de mama, la projecció del cineclub Adler o la jornada antirumors.

spot_img

El + Vist