16.5 C
Lloret de Mar
Un acte de 'Casa Nostra, Casa Vostra', a Lloret

Lloret de Mar s’ha adherit a la campanya ‘Casa Nostra és Casa Vostra’ per acollir refugiats

Així ho va aprovar el ple per unanimitat ahir a la tarda a través d'una moció presentada per l'equip de govern (CDC, PSC i ERC) i el regidor no adscrit.

Un acte de 'Casa Nostra, Casa Vostra', a Lloret

Darreres Notícies

Lloret s’ha adherit a la campanya Casa Nostra, Casa Vostra per acollir refugiats. És el que es va decidir al ple d’ahir per unanimitat. La decisió es va prendre a través d’una moció, a demanda de l’associació Casa Nostra, Casa Vostra.

La campanya, sota el lema Volem Acollir, va néixer de la mà d’un grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que van coincidir als camps de refugiats de Grècia. En tornar van decidir que havien de denunciar el que havien vist allà i fer alguna cosa per canviar la situació.

Ja fa gairebé un any que van impulsar la iniciativa, oberta a tota la ciutadania, i ara demanen el suport dels ajuntaments per poder reclamar a les administracions pertinents que obrin fronteres i afavoreixin el refugi de totes aquelles persones que pel motiu que sigui han de migrar.

La moció la van presentar l’equip de govern (CDC, PSC i ERC) i el regidor no adscrit, a demanda de l’associació Casa Nostra, Casa Vostra. Els portaveus dels diferents grups van recordar que fa un any i mig el ple ja va aprovar una moció d’ICV – EUiA en aquesta línia i van demanar que tot plegat no es quedi en una declaració d’intencions.

El MILLOR també va donar suport a la moció, tot i que el portaveu, Marc Fuertes, lamenta que les sessions plenàries estiguin tan farcides de temes supramunicipals que no són competència de l’Ajuntament, quan considera que a la vila hi ha molts problemes per resoldre.

D’altra banda, en el ple d’aquest dilluns s’ha aprovat la moció d’ICV-EUiA per demanar l’aixecament del bloqueig comercial i financer dels EUA cap a Cuba. Tots els grups hi han votat a favor excepte C’s que s’ha abstingut i el MILLOR ha reiterat que no participava ni en el debat ni en la votació perquè es tracta d’un tema supramunicipal.

spot_img

El + Vist