18 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament treballa per regularitzar els habitatges d’ús turístic no controlats a Lloret

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha destacat que Lloret és pioner en el control d’aquest tipus d’habitatges, malgrat la dificultat que això suposa.

El ple ha tractat el tema dels HUT diverses vegades
El ple ha tractat el tema dels HUT diverses vegades

Darreres Notícies

Lloret és el municipi gironí on hi ha més Habitatges d’Ús Turístic (HUTS) registrats. Són 2.358 i representen el 12% del total de la província. L’Ajuntament calcula que les places que ofereixen són unes 14.000 de les 54.000 que hi ha a la destinació, tot i que cal tenir en compte que hi ha entre 800 i un miler d’aquest tipus d’habitatges que encara no estan regularitzats.

servicios profesionales jimenez

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha destacat que Lloret és pioner en el control d’aquest tipus d’habitatges, malgrat la dificultat que això suposa. Per a Dulsat, la situació representa un desafiament a l’hora d’ordenar aquest tipus d’habitatges i també suposa un desafiament per al sector hoteler, que ha d’adaptar-se a un nou tipus de competència.

L’alcalde ha explicat que des de l’Ajuntament es vetlla per detectar tots els habitatges d’ús turístic que hi ha a Lloret i perquè els usuaris d’aquests habitatges compleixin les ordenances de civisme.

La federació catalana que agrupa les associacions d’apartaments turístics preveu que en el termini de dos anys aquests allotjaments estaran del tot registrats.

spot_img

El + Vist