11.9 C
Lloret de Mar
Premiats als III Premis Climent Guitart

L’ONG Proactiva Open Arms, premi Climent Guitart a la Solidaritat

Els altres guardonats han estat el músic Antonio Orozco, l'estudiant Antoni Valhondo i l'emprenedor Marc Casadellà.

Premiats als III Premis Climent Guitart

Darreres Notícies

La vacunació contra la Covid a Lloret és pràcticament diària aquest mes de maig

Des de fa unes setmanes, la Casa de la Cultura serveix com a seu de vacunació per als veïns i veïnes de més de 70 anys, que reben la dosi de Pfizer.

Genís Roca: el sector cultural ha de fer xarxa per aprofitar les oportunitats postCovid

El president de Fundacio.cat i expert en Internet s'adreçarà avui (19h) a les entitats i associacions de Lloret, dins del cicle de xerrades que organitza l'Ajuntament.

L’AMPA de l’institut Rocagrossa fa classes d’informàtica per a adults

L'activitat s'adreça a tothom, per donar eines per fer tràmits habituals a Internet, enviar emails o fer servir aplicacions relacionades amb els centres educatius dels fills.

El Teatre obté el distintiu de la Generalitat com a “Espai de cultura responsable”

Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a adoptar programes d’inclusió social.

El Club Hoquei Lloret cau derrotat per 9 a 4 a la pista del Noia

Es tracta d’un encontre que es va ajornar setmanes enrere, per un cas positiu de Covid-19 en l’equip rival. Feia un mes que els lloretencs no jugaven un partit.

L’ONG Proactiva Open Arms per la missió de rescatar refugiats que arriben a Europa fugint dels conflictes bèl·lics ha rebut aquest dijous al vespre el premi Climent Guitart a la Solidaritat. És un dels quatre guardons que s’entreguen cada any en memòria de l’hoteler. Els premis se centren en els quatre àmbits en els quals Guitart va fonamentar bona part de la seva vida professional i personal.

Un d’aquests àmbits, per tant, és la solidaritat i en la tercera edició dels premis el guardó ha recaigut en Proactiva Open Arms. El seu responsable, Òscar Camps, està molt satisfet de rebre un guardó que prové de l’àmbit privat, perquè referma la bona feina que fan dia a dia. I recorda que el problema dels refugiats és igual de preocupant que fa un any, malgrat que ara l’actualitat política centri l’atenció dels mitjans de comunicació.

Un altre dels guardons que s’entreguen en aquesta gala és a la Formació. Premi que ha recaigut en Antoni Valhondo. En aquest cas, el guardó consisteix en una beca d’estudis al CETT, l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de la Universitat de Barcelona. El premiat, que té com a referent el cuiner madrileny Diego Guerrero, està molt content i es mostra optimista amb el seu futur, tot i que reconeix que el món de la gastronomia és complicat.

Més guardons. El premi a l’Emprenedoria a la Costa Brava – Pirineu Girona s’ha entregat a Marc Casadellà. És responsable de quatre empreses, entre les quals hi ha un dels primers Pitch&Putt de Catalunya, que s’ha convertit en una referència pels professionals del circuit europeu.

També la música va ser un àmbit molt important per a Climent Guitart. Així doncs, cada any es premia algú d’aquest sector. En aquest cas, el jurat va escollir Antonio Orozco per la seva trajectòria com a compositor i cantant. El barceloní havia confirmat la seva assistència, però a última hora va anul•lar la cita pels moments complicats que està vivint a nivell personal, arran de la recent mort de la seva exdona i mare del seu fill.

Per tant, Antonio Orozco no va poder fer l’actuació de fi de vetllada i es va convidar el grup Blaumut. Abans d’actuar, els seus components van mostrar el seu malestar per la situació política a Catalunya i, sobretot, el recent empresonament de bona part del govern català. De fet, la banda ha estat un mes sense poder actuar perquè un dels seus components va ser ferit per un guàrdia civil en el referèndum de l’1 d’octubre. Ho ha explicat el cantant, Xavi de la Iglesia.

La presidenta de Guitart Hotels, Cristina Cabañas, va aprofitar la vetllada per anunciar la creació de la Fundació Climent Guitart. Una entitat que es constituirà al llarg del 2018 amb l’objectiu d’impulsar diferents iniciatives, sobretot en l’àmbit de la formació en turisme.

El director general de Turisme, Octavi Bono, també havia de ser a la gala, però va excusar-se arran de l’empresonament dels membres del govern. Sí que hi van ser diferents representants polítics, com ara l’alcalde, Jaume Dulsat, o el president del Patronat de Turisme, Ramon Ramos.

- Publicitat -

El + Vist

La Xarxa Europea de Jardins Històrics segueix creixent amb noves adhesions i més jardins interessats

Aquest dijous s'ha celebrat l'assemblea, en què s'han aprovat les adhesions de jardins de Grècia, Alemanya i Polònia. A més, s'hi ha de diferents punts de l'Estat espanyol i d'Eslovènia i Finlàndia que també han mostrat el seu interès.